Μακάριος Λαζαρίδης: Με το λεύκωμα της Θασιακής Ένωσης Καβάλας βιώνουμε τη συγκινησιακή ένταση της εθνικής μας αφύπνισης

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ‘21» στην Μεγάλη Λέσχη

Στην εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, στη Μεγάλη Λέσχη, όπου παρουσιάστηκε το επετειακό λεύκωμα «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ‘21», παρευρέθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε «χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε εκλεκτούς συμπατριώτες -θυμίζω ότι από τη Θάσο και πιο συγκεκριμένα από την Παναγιά έλκω ένα κομμάτι της καταγωγής μου- και με αφορμή μια εξαίρετη εκδοτική προσπάθεια».

Ο κ. Λαζαρίδης, αναφορικά με το λεύκωμα που επιμελήθηκε ο κορυφαίος ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Χιόνης, όπως είπε, «αποτελεί ένα μοναδικό, ιστορικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει γλαφυρά και εύληπτα αφενός τον τρόπο με τον οποίο η φλόγα της Επανάστασης εξαπλώθηκε στον ευλογημένο τόπο μας και αφετέρου τους πρωταγωνιστές αυτού του εγχειρήματος».

Και με φόντο, σημείωσε, «την επέτειο των 201 – πλέον- χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αναμφίβολα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για την κυκλοφορία του επετειακού αυτού έργου, το οποίο όλοι μας θα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή».

Μέσω του συγκεκριμένου λευκώματος, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «βιώνουμε τη συγκινησιακή ένταση της εθνικής μας αφύπνισης, καθώς και τις αξίες που ενέπνευσαν τους προγόνους μας να αγωνιστούν για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία».