Κυριάκος Βελόπουλος από Καβάλα: Όταν δεν διεκδικείς Ίμβρο και Τένεδο, ο άλλος θα διεκδικήσει 153 νησιά [βίντεο, φωτογραφίες]

Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και ομιλία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου – Τι είπε για τα Ελληνοτουρκικά και τις Τουρκικές διεκδικήσεις αλλά και για τους Υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 4/6 ο Κυριάκος Βελόπουλος και μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και μελών του κόμματος του στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» επικέντρωσε την ομιλία του στην Τουρκική προκλητικότητα και την αντίδραση που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Υγειονομικούς που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, μιας και δεν έχουν εμβολιαστεί, ζητώντας να επιστρέψουν στην υπηρεσία.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Αμφιθέατρο, και αναφερόμενους για τους Υγειονομικούς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση τόνισε ότι «αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της μάχης κατά της πανδημίας». Ζήτησε να σταματήσει η αναστολή καθώς επίσης και να ακυρωθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε όσους ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά δεν εμβολιάστηκαν, ενώ ζήτησε απ’ όλο τον κόσμο που παρακολούθησε την ομιλία του να τους χειροκροτήσει.

Αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά και τις προκλητικές Τουρκικές διεκδικήσεις ανέφερε ότι «όταν δε διεκδικείς Ίμβρο και Τένεδο, ο άλλος θα διεκδικήσει 153 νησιά», τονίζοντας μάλιστα ότι «με τις ίδιες συνθήκες που η Τουρκία διεκδικεί την κυριότητα αυτών των νησιών, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει δεκάδες νησιά που βρίσκονται υπό τη δική της κυριότητα, πέρα από την Ίμβρο και την Τένεδο». Κατέληξε δε λέγοντας ότι «όταν τόσα χρόνια τους δίνεις το δικαίωμα να διεκδικούν, τότε πως περιμένεις τώρα να αλλάξουν στάση».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε ακόμα και για το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητα ζητώντας από την Πολιτεία τη θέσπιση μέτρων για τα νέα ζευγάρια προκειμένου να τεκνοποιούν.

Τέλος αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και τις τεράστιες αυξήσεις των λογαριασμών, ζήτησε από την Κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισημαίνοντας με έμφαση ότι «δεν γίνεται άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία να βρίσκουν τρόπους να βοηθήσουν τους πολίτες τους και η Ελλάδα όχι»!

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία