Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερα μια Κυβέρνηση με λάθη, παρά μια λάθος Κυβέρνηση

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, έχουμε σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς έπαρση και αλαζονεία και, στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, στηρίζουμε τους πολίτες. Το αποδείξαμε στα χρόνια της πανδημίας και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας,  Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαδάκη.

Πέρα από τα δημοσκοπικά ευρήματα, όπως ανέφερε, «αυτό που βλέπω και προσωπικά στην καθημερινή επαφή μου με τον κόσμο είναι ότι, ως προς τη μεγάλη εικόνα, υπάρχει ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, η οποία καλείται να διαχειριστεί πολλές παράλληλες κρίσεις. Σε αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια εφαρμόσαμε αποτελεσματικά πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες», σημείωσε.

Ο κ. Λαζαρίδης παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ανεβάσει τα καθηλωμένα ποσοστά του, «τα παρουσιάζει όλα “μαύρα” και δεν δέχεται τίποτα θετικό από όλα όσα έχουν γίνει αυτή την περίοδο. Αυτό στην κοινωνία δεν περνάει και φαίνεται και από τις διεξαγόμενες έρευνες».

Υπενθύμισε δε τη σημερινή θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη μέρα που ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την παρότρυνση του Γ. Βαρουφάκη και τη στήριξη του Π. Καμμένου, «ανακοίνωσε την απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls, οδηγώντας σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και 100 δις κόστος στους Έλληνες».

Οι πολίτες, όπως επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν ξεχνούν. Θυμούνται τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και, από την άλλη, θυμούνται ότι είμαστε η μοναδική Κυβέρνηση, που εν μέσω τόσων κρίσεων, μειώσαμε περισσότερους από 40 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και υλοποιήσαμε το σύνολο σχεδόν του προεκλογικού μας προγράμματος. Και στο τέλος της ημέρας, στις επικείμενες εκλογές, ένα είναι βέβαιο: ότι θα επιλέξουν μια Κυβέρνηση – έστω με κάποια λάθη – και όχι μια λάθος Κυβέρνηση, όπως αυτή του κ. Τσίπρα».