Κ. Μητσοτάκης και Χρ. Μέτιος στα εγκαίνια των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής [φωτογραφίες]

Το έργο κόστισε συνολικά 2 εκ. ευρώ-Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κατά την τελετή των εγκαινίων

Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στην τελετή εγκαινίων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Εμείς παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη, τα κεφάλαια, το όραμα, το σχέδιο, έτσι ώστε η Θράκη σήμερα πραγματικά να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα που αλλάζει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρότρυνε τα νέα παιδιά να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις από τις εμπειρίες τους στην κατασκήνωση, καθώς όπως είπε «θα είναι εμπειρίες που θα σας συνοδεύουν για μία ζωή» και παράλληλα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

«Αυτό το σημαντικό έργο για τη νέα γενιά της Θράκης είναι μία μόνο απόδειξη ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη σε συνεργασία με την Περιφερειακή και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να δρομολογούμε έργα τα οποία είναι ωφέλιμα για τους πολίτες, πρωτίστως ωφέλιμα για τη νέα γενιά. Χρέος μας είναι η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από εμάς και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μία Ελλάδα η οποία θα διακρίνεται και δε θα είναι ουραγός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων βράβευσε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, αλλά και τον πρώην Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη για την προσφορά τους στην ολοκλήρωση του έργου αυτού.

«Με πραγματικά ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα στα εγκαίνια των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένα έργο που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό να συμβάλει στο έργο της τοπικής Εκκλησίας για το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά και τους εφήβους. Για την ολοκλήρωση του έργου, που κόστισε συνολικά 2 εκ. ευρώ, συμβάλαμε ένας Γενικός Γραμματέας της κρατικής Περιφέρειας και οι τρεις αιρετοί Περιφερειάρχες: ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Άρης Γιαννακίδης, ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και τέλος εγώ ο ίδιος με την ολοκλήρωση του έργου και την προμήθεια του εξοπλισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονα για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει με αφορμή τα εγκαίνια του έργου. Εύχομαι οι κατασκηνώσεις να αποτελέσουν για τα παιδιά που θα φιλοξενούνται εκεί ένα μέρος ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας. Ένα μέρος που θα το θυμούνται στην ενήλικη ζωή τους με αγάπη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές της Ροδόπης, ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και οι μικροί κατασκηνωτές.