Μακάριος Λαζαρίδης: Αδιάκοπος ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής της Κύπρου

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για την 48η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, για τη σημερινή, 48η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, έκανε την εξής δήλωση:

«Μέρα ιστορικής μνήμης η σημερινή και τιμής προς όλους τους ήρωες, που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Κύπρου, αλλά και προς εκείνους οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την τουρκική εισβολή στη μεγαλόνησο, εκείνο το “μαύρο” καλοκαίρι.

Μία ακόμη τραγωδία για τον Ελληνισμό είχε συντελεστεί και η αδικία ακόμα δεν αποκαταστάθηκε.

Η Τουρκία, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, εξακολουθεί να κατέχει κυπριακό έδαφος, δεν αποσύρει τον κατοχικό στρατό και αμετανόητη, εφαρμόζει την προκλητική, επεκτατική της πολιτική.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, με τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού.

Αταλάντευτη δική μας προσήλωση είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, οφείλουμε να επιμείνουμε στην προσπάθεια εξεύρεσης των οστών όλων των αγνοούμενων, λαμβάνοντας τις πρέπουσες τιμές από την Πολιτεία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον ήρωα Ταγματάρχη διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Γεώργιο Κατσάνη.

Και ασφαλώς, να συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να διατηρούμε φωτεινές τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Μόνο έτσι δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν ξανά παρόμοια, προσβλητικά γεγονότα προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ποτέ ξανά!»