Το ΚΚΕ για τους πυροβολισμούς μεταναστών από αστυνόμο στην Καβάλα: Η Κυβέρνηση να διαλευκάνει πλήρως το συμβάν

H Επιτροπή ΑΜ-Θ του κόμματος βάλλει κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, της εκμετάλλευσης από τα δίκτυα των δουλέμπορων που ευθύνονται για τα καθημερινά ατυχήματα με εμπλεκόμενους μετανάστες

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου 2022 σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα 30 περίπου ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο ΙΧΦ όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε με έναν αστυνομικό, ο οποίος και συνελήφθη, να ρίχνει «βολές εκφοβισμού» οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο μη νόμιμων μεταναστών [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Για το συμβάν, η Επιτροπή Ανατολικής Μακδονίας και Θράκης του ΚΚΕ σχολιάζει τα εξής:

«Το σοβαρό περιστατικό στη δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας, με τον τραυματισμό δύο μεταναστών από πυροβολισμούς αστυνομικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό περίπου 30 μεταναστών και των διακινητών, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες  που οδήγησαν στη χρήση “βολών εκφοβισμού” και το αποτέλεσμά τους.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Και το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στο συνεχιζόμενο δράμα προσφύγων και μεταναστών ελέω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, της εκμετάλλευσης από τα δίκτυα των δουλέμπορων.

Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες για τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία Οδό και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο έπειτα από καταδιώξεις διακινητών, με αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες. Τον πολυήμερο εγκλωβισμό τους σε νησίδες στον Έβρο, εκτεθειμένοι σε καιρικές συνθήκες και άλλους κινδύνους, όπως τραγικά επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας από τσίμπημα σκορπιού. Τα ναυάγια στο Αιγαίο με πιο πρόσφατο το χθεσινό ναυάγιο νότια της Ρόδου με δεκάδες αγνοούμενους».