ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Καβάλας: Απόφαση σταθμός η δικαίωση για τους «παρανόμως απολυμένους» στα Λιπάσματα Καβάλας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε άκυρες τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο

Την ικανοποίηση της για την απόφαση – σταθμό, όπως την χαρακτηρίζει, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που έκρινε παράνομες της ομαδικές απολύσεις στη ΒΦΛ, εκφράζει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Οι εργαζόμενοι των «Λιπασμάτων Καβάλας» δικαιώθηκαν με την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, δεδομένου ότι οι απολύσεις  κρίθηκαν παράνομες.

Σε μια Χώρα που αγωνίζεται να ξεπεράσει την δημιουργηθείσα οικονομική κρίση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέτει ως σκοποθεσία, και την ανάλυση της εργατικής νομοθεσίας, με επικέντρωση στην ανίχνευση – διερεύνηση των απολύσεων, που στην προκειμένη περίπτωση, οι απολύσεις κρίθηκαν παράνομες, όπως έχει ο νόμος ορίσει.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι όχι μόνον θα επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά θα τους καταβληθούν και οι μισθοί που δεν ελήφθησαν.

Η ΝΕ Καβάλας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση «σταθμό», θέτοντας στη συνέχεια πολλά και κρίσιμα ερωτήματα, που χρήζουν απαντήσεων από την Κυβέρνηση, όπως: η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, στο να πραγματοποιούνται «ομαδικές απολύσεις» και τελικά να κρίνονται παράνομες»!