Μακάριος Λαζαρίδης: Ανεξάρτητη Αρχή να ελέγχει τα «Πόθεν Έσχες» όλων των υποψηφίων βουλευτών

Μία ρηξικέλευθη πρόταση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την «υπόθεση Πάτση»

Τον έλεγχο των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων από μια ανεξάρτητη αρχή, πριν από την οριστική απόφαση υποψηφιότητάς τους, προτείνει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή την υπόθεση Πάτση.

«Ας καθίσουν νομικοί απ’ όλα τα κόμματα και ας βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι στο μέλλον δεν θα έχουμε ξανά περιπτώσεις όπως του κ. Πάτση», τόνισε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Κοτταρίδη και κυρία Ν. Κασιμάτη.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που «κόπηκαν» από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές το 2019, ωστόσο, όπως είπε, «οριζόντια δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος. Ας πάμε να το κάνουμε τώρα, έστω με καθυστέρηση».

Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος, πριν από τις εκλογές του 2019, έδωσε στη δημοσιότητα ανοίγοντας την προεκλογική του εκστρατεία, το «πόθεν έσχες» του για να γνωρίζουν οι πολίτες της Καβάλας «με τι μπαίνω στην πολιτική και με τι θα βγω από αυτήν».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του Βουλευτή Γρεβενών, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:

«Αυτά που έκανε ο κ. Πάτσης δεν έχουν λογική και προφανώς δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να κηλιδώσουν μια ολόκληρη παράταξη. Αν είχε ελάχιστο ίχνος πολιτικής ευθύνης και ατομικής ευθιξίας, θα έπρεπε ήδη να έχει παραδώσει την έδρα του στο Κόμμα».

Όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πάτση υπάρχουν δυστυχώς διαχρονικά σε όλα τα κόμματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο πρώην υπουργούς, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, στο Ειδικό Δικαστήριο και μας “κουνάει και το δάχτυλο”, είναι εκτός κάθε λογικής. Και μάλιστα ο κ. Τσίπρας παρέχει άνευ όρων κάλυψη και στους δυο, όπως έχει κάνει και με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποφασιστικά απέπεμψε τον Πάτση. Αυτή η διαφορά είναι αποκαλυπτική της αντίληψής του πρωθυπουργού και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για θέματα ήθους και ύφους της πολιτικής».