Μακάριος Λαζαρίδης: Προϋπολογισμός ειλικρινούς διακυβέρνησης, που σέβεται τους πολίτες

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2023

Για έναν «προϋπολογισμό ειλικρινούς διακυβέρνησης», τον οποίο χαρακτηρίζουν οι έννοιες «υπευθυνότητα, προσαρμοστικότητα, συνέπεια και προοπτική», έκανε λόγο ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023».

Πρόκειται, όπως είπε, για έναν προϋπολογισμό, «που σέβεται τους πολίτες, αναγνωρίζει τις θυσίες τους, προνοεί για τους πιο αδύνατους, ενθαρρύνει τους νέους και βάζει τις βάσεις για να μπορέσει η χώρα να ανταποκρίνεται σε διεθνείς προκλήσεις με τις δικές της δυνάμεις. Δυνάμεις που οφείλονται στην καλή διαχείριση και όχι σε ματωμένα πλεονάσματα».

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «έχει καταφέρει να μεγεθύνει τους δείκτες ανάπτυξης και ταυτόχρονα να απλώσει ένα τεράστιο δίχτυ προστασίας 5,2 δις ευρώ για την κοινωνία… Με δημοσιονομική δικαιοσύνη, απαλλάσσει από υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα δίνει κίνητρα στους νέους… Ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας, με δαπάνες ύψους 5,8 δις ευρώ τη διετία 2022 – 2023… Η Ελλάδα αλλάζει και μεγαλώνει σε οικονομική ισχύ, γεωγραφική έκταση, αμυντικές δυνατότητες, διεθνές κύρος και αξιοπιστία. Και παράλληλα, η κοινωνία θωρακίζεται και ενισχύεται με συνέπεια και συνέχεια».

Και αυτή ακριβώς την προοπτική σταθερότητας και ανάπτυξης, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι που θα επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός, καθώς γνωρίζει ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει νέες περιπέτειες. Και επειδή, όταν έχεις απέναντί σου το διάφανο δεν διαλέγεις το γκρίζο, θα δώσει περίτρανα την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και το σημερινό και αυριανό Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».