«Άρωμα» εκλογών: Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Σε προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει το Μέγαρο Μαξίμου-Έχει συγκληθεί η πρώτη προεκλογική σύσκεψη για το πρόγραμμα της ΝΔ-Τα ψηφοδέλτια και οι προτεραιότητες

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το Μέγαρο Μαξίμου με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη σύντομη ανάπαυλα της Πρωτοχρονιάς, καθώς για την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 έχει συγκληθεί η πρώτη προεκλογική σύσκεψη για το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και για τις κινήσεις που θα γίνουν για την προβολή του με ορίζοντα τις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη και σε κάθε περίπτωση από τον Απρίλιο και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες να συζητήσουν τις προτεραιότητες του «γαλάζιου» προγράμματος που είναι σε φάση πλήρους επεξεργασίας από τον γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη, σε άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της Kυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη αναμένεται να λάβουν μέρος ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο υπεύθυνος Ψηφιακής Στρατηγικής, Έρικ Πάρκς, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη περί τα κομματικά, Θανάσης Νέζης κ.α.

Όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, στόχος της σύσκεψης είναι να αποκρυσταλλωθεί ποια θέματα θα προτάξει στον προγραμματικό της λόγο η ΝΔ και με ποιον τρόπο. Παράλληλα, θα συζητηθεί πώς θα προβάλλει θέματα κυβερνητικού έργου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρείται και το ισχυρότερο χαρτί της ΝΔ, αλλά και το πρόγραμμα εξορμήσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα θα συσταθεί εκλογική επιτροπή υπό τους κ. Μπρατάκο και Μαρινάκη, αποτελούμενη από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και γενικούς γραμματείς που δε θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και προέρχονται από το κόμμα, οι οποίοι και θα αναλάβουν ειδικές αποστολές το επόμενο διάστημα.

Οι προεκλογικές περιοδείες του Πρωθυπουργού

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, αναμένεται να βγαίνει όλο και περισσότερο από το γραφείο του το επόμενο διάστημα. Παρά τις σκέψεις για Ήπειρο, τα Φώτα αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην Κρήτη, ενώ πρώτος σταθμός περιοδείας θα είναι στις 13 και 14 Ιανουαρίου η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, με σταθμούς σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη ως αυτήν την ώρα.

Στον Έβρο, μάλιστα, θα βρεθεί και στα εγκαίνια εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής γνωστού ομίλου μαζί με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Θα ακολουθήσουν Κοζάνη, Ιωάννινα και Λάρισα το επόμενο διάστημα, ενώ ο Πρωθυπουργός ίσως και να περνά προοδευτικά περισσότερο χρόνο εκτός παρά εντός Μαξίμου.

Οι ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια

Παρά τη σχετική φημολογία, αλλά και τις έντονες διεργασίες, πάντως, θεωρείται μάλλον αισιόδοξο το σενάριο το κόμμα να έχει ανακοινώσει τα ψηφοδέλτιά του, έστω σε μεγάλο βαθμό, ως το τέλος Ιανουαρίου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα π.χ. του εκπροσώπου Τύπου, Τάσου Γαϊτάνη στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών ή ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κατά κύματα ανακοινώσεις υποψηφίων με συγκεκριμένο προφίλ.

Οι διεργασίες, πάντως, είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι υποψηφιότητες πολλές και πλέον η αξιολόγηση θα γίνει υπό το πρίσμα και του νέου εκλογικού χάρτη.

*Πηγή: protothema.gr