ΚΚΕ ΑΜ-Θ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Απόλυτα ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι… επιχειρηματικοί όμιλοι

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ για την περιοδεία του Πρωθυπουργού στην περιοχή και τις αναπτυξιακές εξαγγελίες

Ανακοίνωση για την περιοδεία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται σκωπτικά ότι «απόλυτα ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τη διήμερη περιοδεία», αφήνοντας σαφείς αιχμές για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κυβέρνησης και ποιους θα ωφελήσει.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ

Απόλυτα ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τη διήμερη περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αφού το σύνολο των εξαγγελιών, αυτούς και τα συμφέροντά τους αφορά. Ο λαός της περιοχής σωστά κράτησε «μικρό καλάθι», τόσο μικρό όσο και το «καλάθι του νοικοκυριού»!

Άλλωστε από τα πιο αρμόδια χείλη (Πρωθυπουργός, Υπουργοί) αποτυπώθηκαν οι προτεραιότητες του περιβόητου «Αναπτυξιακού Προγράμματος» για την περιοχή, με ορίζοντα το 2030! Από τα 360 έργα ύψους 6,8 δις για τις άμεσες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες προβλέπεται περίπου το 4% και συγκεκριμένα:

  • Το 1,05% για την Παιδεία, έτη φωτός μακριά δηλαδή από τις τεράστιες ανάγκες για νέα σχολικά συγκροτήματα, αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, άμεσες παρεμβάσεις συντήρησης. Από τα ελάχιστα αυτά κονδύλια η μεγάλη μερίδα θα απορροφηθεί από την πανεπιστημιακή έρευνα, σύμφωνα με τις επιταγές των μονοπωλιακών ομίλων με τους οποίους συμπράττει το ΔΠΘ. Για την πρόσφατη περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των φοιτητών, συνολικά για τη φοιτητική μέριμνα, ο Πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα να πει εκτός των νέων εστιών που δρομολογούνται με ΣΔΙΤ, στις οποίες οι φοιτητές «θα πληρώνουν χαμηλό ενοίκιο»
  • Το 1,18% για παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού, στην πλειοψηφία τους έργα που συνδέονται με τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού
  • Το 2,12% για τη Δημόσια Υγεία (αναβάθμιση κτιρίων νοσοκομείων). Κουβέντα για την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για τις απαραίτητες μαζικές προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία της περιοχής, για την πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα
  • Για δε την Πολιτική Προστασία, ο λαός δεν έχει να περιμένει (ούτε ως το 2030!) κάποιο αντιπλημμυρικό έργο, κάποια υποδομή αντιπυρικής ή αντισεισμικής προστασίας -και ας «καπνίζουν» ακόμα τα αποκαΐδια του Παππίκιου Όρους και της Δαδιάς- αλλά θα δει να δημιουργείται «περιφερειακό κέντρο πολιτικής προστασίας στην Κομοτηνή» και νέα Αστυνομική Διεύθυνση στην Αλεξανδρούπολη

Για το υπόλοιπο 96% των 6,8 δις, ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε 3 ομιλίες και 1 συνέντευξη τύπου, με σκοπό να πείσει ότι από τα «εμβληματικά» αυτά έργα δήθεν θα βγουν όλοι ωφελημένοι.

Οι 800 εργαζόμενοι ωστόσο που θα δουλέψουν στην κατασκευή του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη γνωρίζουν ότι θα είναι με ολιγόμηνες συμβάσεις και με ημερομηνία λήξης το 2025, με εντατικοποίηση και πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα. Η προηγούμενη εμπειρία με τον TAP επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Στον σταθμό -κατά τη λειτουργία του- θα εργάζονται 100 εργαζόμενοι, όπως συμβαίνει πλέον με τον TAP, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ανέργων της περιοχής. Ο υπόλοιπος λαός μάλιστα δεν θα δει ούτε μία … κιλοβατώρα ηλεκτρικού ρεύματος – όπως δεν είδε ούτε ένα κυβικό μέτρο φυσικού αερίου από τον TAP, αφού η ηλεκτροπαραγωγή θα κατευθύνεται εξολοκλήρου για εξαγωγή! Θα συνεχίσει να χρυσοπληρώνει τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», του χρηματιστηρίου ενέργειας, των δυσβάσταχτων φόρων.

Το σύνολο των σιδηροδρομικών και οδικών έργων αφορούν τις προτεραιότητες των ομίλων στον κλάδο των μεταφορών. Για αυτό επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες χαράξεις (διασύνδεση λιμανιών Βόρειας Ελλάδας – Βουλγαρίας, παράκαμψη του Βοσπόρου), για αυτό προκρίνεται η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο, ώστε να μειωθεί το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων, την ώρα που οι τιμές των εισιτηρίων θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται για το λαό. Για αυτό σχεδιάζονται οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας. Αν προτεραιότητα ήταν η ανάγκη του λαού για σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς μετακινήσεις, δεν θα ξεπουλιόταν η Εγνατία οδός, στην οποία πρόσφατα ξεφύτρωσαν και νέα πλευρικά και μετωπικά διόδια στην Καβάλα. Δεν θα παρέμενε εδώ και χρόνια ανενεργή και προβληματική η σιδηροδρομική σύνδεση του υπάρχοντος δικτύου της περιοχής. Δεν θα «τύχαινε» να επιλεγεί τώρα -που ιδιωτικοποιήθηκε το λιμάνι Φίλιππος Β’- η σιδηροδρομική διασύνδεση της Καβάλας, αφήνοντας εκτός τους Δήμους Δράμας και Παρανεστίου. Η αναφορά του Πρωθυπουργού στους λιγοστούς εναπομείναντες φοιτητές της νοσηλευτικής σχολής στο Διδυμότειχο, οι οποίοι «θα ωφεληθούν από το νέο σιδηρόδρομο», μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, τη στιγμή που όλοι οι φοιτητές του ΔΠΘ επιβαρύνονται πλέον για τις μετακινήσεις τους από και προς τις σχολές τους!

Ο Πρωθυπουργός εξήρε για μια ακόμα φορά το γεωστρατιωτικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης και δεν έκρυψε τα λόγια του. Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδίων εντάσσεται η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως επίσης να προχωρήσουν γρήγορα έργα όπως η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, η εκβάθυνση του λιμανιού κλπ. Και μπορεί λεκτικά (στη συνέντευξη τύπου) να διαφοροποιήθηκε από τα ΝΑΤΟϊκά γεράκια που βλέπουν στην Αλεξανδρούπολη τη «Σούδα του Βορρά», αλλά επί της ουσίας αυτό το ρόλο θα παίζει, αφού όλες οι υποδομές (λιμάνι, σιδηρόδρομος, οδικό δίκτυο, στρατόπεδο «Γιαννούλη») βρίσκονται στην υπηρεσία των μακελάρηδων και για αυτό το λόγο η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η περιοχή καθίσταται στόχος αντιποίνων από αντίπαλα στρατόπεδα.

Οι «απαντήσεις» του Πρωθυπουργού στη Νατοϊκή σύμμαχο Τουρκία, οι αναφορές στο προσφυγικό, την εργαλειοποίησή του, το φράχτη στον Έβρο, τη διασφάλιση των συνόρων κλπ. δεν μπορούν να κρύψουν τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη για συνολικότερες «διευθετήσεις» στην περιοχή υπό ΝΑΤΟϊκή «ομπρέλα», με τις απαράδεκτες αξιώσεις της τούρκικης αστικής τάξης για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, συνεκμετάλλευση των πόρων. Για αυτό και οι επικίνδυνες αναφορές για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» ως συνέχεια των αναφορών για «ΝΑΤΟϊκά εδάφη» και  «ευρωπαϊκά σύνορα»!

Η δε αναφορά του για τη «διπλή ιδιότητα του Έλληνα και του Ευρωπαίου πολίτη» για τη μουσουλμανική μειονότητα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που αυτή βιώνει, τη μεγάλη φτώχεια και ανεργία που ωθεί τους νέους της μειονότητας στα κάτεργα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, τα 40άρια τμήματα των μειονοτικών σχολείων, την εκτίναξη του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, την παντελή έλλειψη Πρωτοβάθμιας Υγείας στον ορεινό όγκο Ξάνθης και Ροδόπης. Ούτε φυσικά οι αναφορές στις επιδιώξεις και την πρακτική της τούρκικης αστικής τάξης μπορούν να κρύψουν την πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, που τμήματά της πότε επιστρατεύουν τον εθνικισμό και πότε τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, πλειονότητα και μειονότητα, μπορούν και πρέπει να διακρίνουν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», να απορρίψουν τις προεκλογικές φιέστες που γίνονται για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους ενεργειακούς κολοσσούς. Να απορρίψουν τις νέες αυταπάτες που του σερβίρουν όσοι σήμερα θέλουν να γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», που στα λόγια υπόσχονται «προοδευτικές» λύσεις και στην πράξη αποτελούν τον καλύτερο «χορηγό» της κυβερνητικής πολιτικής ψηφίζοντας πάνω από τα μισά της νομοσχέδια!

Καμία αναμονή για κανένα σωτήρα! Στον δρόμο της ανατροπής και με πιο ισχυρό ΚΚΕ! Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!