Γιάννης Εριφυλλίδης: «Υποκρισία, αίσχος και ντροπή» να βραβεύει ο Δήμος Καβάλας την πρώην σύντροφο του Κασιδιάρη! [φωτογραφίες]

Η επικείμενη βράβευση της Βούλας Παπαχρήστου προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του υποψηφίου Δημάρχου, ο οποίος προτείνει στη Δημοτική Αρχή να μετονομάσει την εκδήλωσή της σε... «Χρυσές Γυναίκες και Χρυσή Αυγή»!

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ο Δήμος Καβάλας, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Χρυσές Γυναίκες», κατά την οποία θα βραβευτούν 16 γυναίκες οι οποίες «διακρίθηκαν στον στίβο της ζωής» [διαβάστε περισσότερα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, πατώντας εδώ].

Ανάμεσα στις 16 γυναίκες που πρόκειται να βραβευτούν είναι και η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Εριφυλλίδη, ο οποίος κάνει λόγο για μία βράβευση που «προσβάλλει την Καβάλα» και η οποία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση».

Ο επικεφαλής του Ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» και υποψήφιος Δήμαρχος, σε ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει με το απαραίτητο «υλικό» προς επίρρωση των επιχειρημάτων του κατά της «εξοργιστικής» βράβευσης Παπαχρήστου, ρωτά: «Είστε με τα καλά σας στον Δήμο Καβάλας»;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Εριφυλλίδη:

«Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα ακόμη θρηνεί τους νεκρούς του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ο Δήμος Καβάλας αποφασίζει να διοργανώσει μεγάλη και τρανή γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας, με τον βαρύγδουπο τίτλο “Χρυσές Γυναίκες”, και να βραβεύσει, μεταξύ άλλων, τη γνωστή για τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις της αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου. Ναι καλά καταλάβατε, την πρώην σύντροφο του Ηλία Κασιδιάρη, η οποία μάλιστα τον είχε υπερασπιστεί δημοσίως για την επίθεσή του στη Λιάνα Κανέλλη.

Αναγκάζομαι να παρέμβω, παρόλο που λόγω της εθνικής τραγωδίας έχω αναστείλει κάθε δραστηριότητα σχετική με τις δημοτικές εκλογές, διότι η συγκεκριμένη βράβευση μας προσβάλλει -όλες και όλους-, προσβάλλει την Καβάλα και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.

  • Να αφήσω το ότι δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκδήλωση και τη συγκεκριμένη βράβευση; Να το αφήσω.
  • Να αφήσω το ότι η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων; Να το αφήσω.
  • Να αφήσω το ότι πολλές από τις 18 γυναίκες που θα βραβευτούν δεν έχουν καμία σχέση με την Καβάλα και δεν έχουν προσφέρει τίποτε στην πόλη μας; Να το αφήσω και αυτό.

Αλλά το ότι ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να βραβεύσει τη Βούλα Παπαχρήστου, είναι πραγματικά εξοργιστικό. Παραθέτω μία ενδεικτική δήλωσή της: “Αν εγώ ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και τον έβριζα δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε, αλλά νομίζω πως άμα προκαλείς πρέπει να είσαι έτοιμος για την απάντηση”. Αυτή τη γυναίκα θα βραβεύσετε για την Ημέρα της Γυναίκας; Είστε με τα καλά σας στον Δήμο Καβάλας;

Κατά τ’ άλλα, ο Δήμαρχος το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε αντιφασιστική πορεία και υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία πόλεων κατά του Αντισημιτισμού, αλλά η ερχόμενη Τετάρτη είναι μια άλλη μέρα και βραβεύει τη Βούλα Παπαχρήστου! Προλαβαίνουν πάντως να αλλάξουν την αφίσα και να συμπεριλάβουν έναν πιο ταιριαστό τίτλο: “Χρυσές Γυναίκες και Χρυσή Αυγή”.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ»