Νέα Δημοκρατία/Βουλευτικές εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για τον Νομό Καβάλας [ονόματα-φωτογραφίες]

Δύο γυναίκες-έκπληξη απαρτίζουν το τοπικό ψηφοδέλτιο-«Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, με όλα τα ονόματα ανδρών και γυναικών που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή.

«Πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027. Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ονόματα-έκπληξη για τον Νομό Καβάλας

Όσον αφορά στον Νομό Καβάλας, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, η συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο είχε δύο εκπλήξεις, καθώς εκτός από την Μαρία Χατζηκωνσταντίνου η οποία έχει κατέλθει και στο παρελθόν στις βουλευτικές εκλογές, η δικηγόρος, Ειρήνη Βρανά και η Καθηγήτρια ΑΕΙ με καταγωγή από τον Δήμο Νέστου, Αγγελική Δεληκάρη είναι τα νέα ονόματα που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες για τον Νομό Καβάλας

Νίκος Παναγιωτόπουλος-Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Γιάννης Πασχαλίδης-Βουλευτής

Μακάριος Λαζαρίδης-Βουλευτής

Ειρήνη Βρανά-Δικηγόρος

Αγγελική Δεληκάρη-Επίκουρη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ

Μαρία Χατζηκωνσταντίνου-Δικηγόρος