Ξεκινάει και… επίσημα η προεκλογική περίοδος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο της Βουλής

Ξεκινάει ο προεκλογικός «μαραθώνιος» για τις κάλπες της 21ης Μαΐου-Μάθετε πού ψηφίζετε με ένα «κλικ»

Μιλώντας από την Κέρκυρα την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου από το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, ημέρα όπου κλείνει η Βουλή και ξεκινάει ο «μαραθώνιος» για τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια Κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, πιστεύω, γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανανεώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον όλοι οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίζουν, καθώς ενημερώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι και με τις τελευταίες αλλαγές για τους ετεροδημότες.

Η τελευταία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 11/04/2023 και περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και τις 28/02/2023, ενώ οι εκλογές θα γίνουν με τελευταίες τις αλλαγές του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι από τις 28 Φεβρουαρίου δε γίνονται πλέον δεκτές νέες αιτήσεις από ετεροδημότες, ενώ αδύνατη είναι και η ανάκληση της αίτησης, δηλαδή η διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε με ένα «κλικ»

Για να μάθετε πού ψηφίζετε μπαίνετε στη διεύθυνση εδώ και συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρα σας. Ακόμη, προσθέτετε τη χρονολογία γέννησή σας. Εναλλακτικά συμπληρώνετε μόνον τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.