Γιάνης Βαρουφάκης από Καβάλα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται στην πλήρη εφαρμογή του εγχειριδίου του Γκαίμπελς [φωτογραφίες]

Ομιλία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος για τους Νομούς Καβάλας και Δράμας-Τι είπε για το δημοψήφισμα και το «όχι στα μνημόνια» και για το σχέδιο «Δήμητρα»

Στην Καβάλα βρέθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, όπου πραγματοποίησε ομιλία και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές και βουλεύτριες του κόμματος για τους Νομούς Καβάλας και Δράμας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Δήμητρα» που έχει αναπτύξει το ΜέΡΑ25, το οποίο βασίζεται σε μονάδες πίστωσης που θα διακινούνται μέσα από το TAXIS και τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πληρωμές φόρων, αλλά και άλλες πληρωμές χωρίς προμήθειες, απαντώντας στους επικριτές του ότι «απευθύνονται σε αυτά που δεν κάνει το σχέδιο και όχι σε αυτά που προβλέπει, γιατί πολύ απλά δεν έχουν επιχειρήματα, αλλά και δεν τους νοιάζει σε τελική ανάλυση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τακτική του Γκαίμπελς, με το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδονται στην πλήρη εφαρμογή του εγχειριδίου του Γκαίμπελς. Αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό κάνουμε».

«Η αγορά λειτουργεί πάρα πολύ καλά όταν αποφέρει έσοδα στη Μητσοτάκης ΑΕ και το κόστος της είναι οι απολύσεις των πολλών. Εδώ έχουμε μια μίξη σοσιαλισμού για την ολιγαρχία και σκληρής αγοράς για τους υπόλοιπους», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης«»

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και το «όχι στο 3ο Μνημόνιο», λέγοντας ότι «είμαστε το μόνο κόμμα που εκπροσωπούμε το “όχι” στη Βουλή», προσθέτοντας παράλληλα ότι «στόχος μας είναι να χτίσουμε τα θεμέλια για τη νέα μεγάλη αριστερή παράταξη με στόχο να κυβερνήσουμε και αυτό θα γίνει εξηγώντας καταρχήν στον κόσμο τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε από την πρώτη μέρα».

Όσον αφορά στους υποψήφιους βουλευτές, νέους και παλιούς, τους οποίους παρουσίασε για τους Νομούς Καβάλας και Δράμας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε με νόημα όσες διαφωνίες και ρήξεις υπήρξαν στο παρελθόν, αφορούσαν κυρίως στην τακτική και όχι στην ιδεολογική βάση, αναφερόμενος κυρίως σε στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Με πρόφαση τον πρόσφατο αποκλεισμό του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη από πολιτική εκπομπή του MEGA, ο Γίανης Βαρουφάκης σχολίασε: «Τα ΜΜΕ είναι στο τσεπάκι των ολιγαρχών. Ο Λάτσης, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, ο Περιστέρης, όλοι τους δε θέλουν να ξέρετε τι κάνουν, γι’ αυτό επενδύουν στα ΜΜΕ, για να ελέγχουν την ροή της πληροφορίας στην κοινωνία. Για να σπάσουμε τα δεσμά των ολιγαρχών πάνω στην ενημέρωση, εμείς προτείνουμε τα ΔΙΑΣΚΕΠ: Συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών και επαγγελματιών του κλάδου που θα ορίσουν τις άδειες και στο οποίο θα λογοδοτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ούτε ιδιώτες, ούτε υπουργοί. Η ενημέρωση στα χέρια των πολιτών».

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε στον τρόπο που όλα τα κόμματα της Αριστεράς έκαψαν την απλή αναλογική: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την απλή αναλογική για να την τιμήσει, αλλά για να βάλει φρένο στη Νέα Δημοκρατία. Εμείς για δύο χρόνια ζητούσαμε να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τις διαφωνίες μας. Να προετοιμαστούμε για μια πιθανή συγκυβέρνηση. Το ΚΚΕ φυσικά ούτε να το ακούσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δει αν θα μπει το ΜεΡΑ25 στη Βουλή πρώτα, γιατί ο ιδανικός ΦΠΑ για τη χώρα και η κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας εξαρτάται από την είσοδο μας στη Βουλή; Αστειότητες. Τώρα είναι πολύ αργά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Καμία εμπιστοσύνη και καμιά ανοχή σε κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι μνημιακοί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μόνο σκοπό έχουν την εξουσία χωρίς ουσία και την συνέχιση της μνημονιακής απαξίωσης. Η μόνη ψήφος που επενδύει στην ουσιαστική αλλαγή είναι αυτή στο ΜεΡΑ25».

Οι υποψήφιοι με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη για τους Νομούς Καβάλας και Δράμας

Νομός Καβάλας

  • Αποστολακάκη Φωτεινή
  • Δαμιανίδου Δέσποινα
  • Ιωαννίδης Γιώργος
  • Νάνος Κωνσταντίνος
  • Πάσσας Γεώργιος
  • Μακαρίου Μιχάλης

Νομός Δράμας

  • Νεοφώτιστου Μαρία
  • Προκόβας Απόστολος
  • Χατζηλαζάρου Αναστάσιος