Μακάριος Λαζαρίδης: Η αυτοδυναμία, προϋπόθεση για τη σταθερότητα του τόπου

Συνομιλίες του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ της Καβάλας με πολίτες της πόλης

Την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μια σταθερή Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, υπογράμμισε ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, συνομιλώντας με πολίτες στην πόλη της Καβάλας.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα κερδίσουμε το στοίχημα της πορείας της χώρας προς τα εμπρός», τόνισε και εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση «με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα».

Όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «η αυτοδυναμία είναι αναγκαία για τον τόπο, ως βασική προϋπόθεση για τη σταθερότητά του. Δεν πρόκειται για μια εγωιστική διεκδίκηση ούτε απόρροια κάποιας αλαζονικής συμπεριφοράς εκ μέρους μας. Όμως, σε καιρούς αβεβαιότητας στο διεθνές περιβάλλον και έχοντας στα ανατολικά μας την απρόβλεπτη Τουρκία, η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα μπορούν να λειτουργήσουν γρήγορα και αποφασιστικά την ώρα της κρίσης. Γι’ αυτό η θέση μας είναι σαφής και την έχουμε κάνει γνωστή από την πρώτη στιγμή. Αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον του τόπου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που έλαβαν χώρα από το 2019 έως σήμερα στον Δήμο Καβάλας και στα οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και ο ίδιος. Ανάμεσά τους:

  • Η διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παλαιού Νοσοκομείου. Με παρέμβασή του στο υπουργείο Οικονομικών, το δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίησή του, η οποία βρίσκεται πλέον στα «χέρια» του Δήμου Καβάλας.
  • Η αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, το οποίο εκμισθώθηκε στην Εταιρεία «Egnatia Aviation ΕΠΕ». Σύντομα θα είναι το κέντρο διεθνούς αεροπορικής εκπαίδευσης.
  • Η δημιουργία Κ.Ε.Π. και η εγκατάσταση ΑΤΜ στον Αμυγδαλεώνα. Έγινε πράξη ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των πολιτών.
  • Η άφιξη του φυσικού αερίου στην Καβάλα, μετά τις «εγκληματικές» καθυστερήσεις επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η οριστική δρομολόγηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης στην Καβάλα και τις Κρηνίδες, ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, με δέσμευση κονδυλίων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψη και το ΕΣΠΑ.
  • Η παράδοση σύγχρονων φορητών απινιδωτών στον Αμυγδαλεώνα, τη Νέα Καρβάλη και τους Φιλίππους, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, καθώς και το Παράρτημα Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.