Μακάριος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ που αφάνισε τη μεσαία τάξη απειλεί να επιστρέψει… δριμύτερος και πάλι με την ίδια λάθος συνταγή

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ για την ΠΕ Καβάλας σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Αντιδράσεις στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού και υποψήφιου βουλευτή του με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ο ίδιος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σχολίασε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του ότι «τυχόν επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου στους ελεύθερους επαγγελματίες σημαίνει έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές τους σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς».

Η ανακοίνωση του Μακάριου Λαζαρίδη

Σοκ έχει προκαλέσει στους ελεύθερους επαγγελματίες η αποκάλυψη από τον πρώην υπουργό Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατρούγκαλο, μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, της κρυφής ατζέντας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για χαράτσι 20% στις ασφαλιστικές εισφορές της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών.

Το κόμμα που, κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019, αφάνισε τη μεσαία τάξη, απειλεί, τρεις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, να επιστρέψει… δριμύτερο και πάλι με την ίδια λάθος συνταγή.

Τυχόν επαναφορά του νόμου Κατρούγκαλου στους ελεύθερους επαγγελματίες σημαίνει έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές τους σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς.

Επιβεβαιώνεται αυτό που η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει εξαρχής, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -τάζω τα πάντα στους πάντες- που αρνείται ο κ. Τσίπρας να κοστολογηθεί, δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως νέα φορολαίλαπα ή νέα μνημόνια.

Παρά την προσπάθεια, μετά τις έντονες αντιδράσεις να μαζευτούν τα… αμάζευτα, αφενός κάνοντας λόγο για δήθεν «προσωπικές απόψεις» του κ. Κατρούγκαλου και αφετέρου εξαναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η ωμή και σκληρή πραγματικότητα αποκαλύφθηκε σε όλη της τη διάσταση.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο και απειλεί ξανά την κοινωνία. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πλέον και την Κυριακή θα στείλουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.