Εθνικές εκλογές 2023 στην Καβάλα: Ικανοποιητική η συμμετοχή, αρκετοί οι νέοι εκλογείς [φωτογραφίες]

Πάνω από 13.000 οι εκλογείς μόνο στο εκλογικό κέντρο του 6ου Λυκείου μέχρι το μεσημέρι-Νέο «κύμα» εκλογέων το απόγευμα-Με την... απόχη και πάλι ο εντοπισμός των μελών των εφορευτικών-Χωρίς απρόοπτα η εκλογική διαδικασία

Ικανοποιητική κρίνεται στην Καβάλα η προσέλευση των ψηφοφόρων, η οποία κλιμακώθηκε μετά τις 10:00, όταν κατά παράδοση, κυρίως οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι, προσήλθαν να ψηφίσουν μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από 13.000 εκλογείς ψήφισαν μόνο στο εκλογικό κέντρο του 6ου Λυκείου μέχρι το μεσημέρι, ενώ νέο «κύμα» εκλογέων προσήλθε στις κάλπες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα στοιχεία ως τις 16:30 η συμμετοχή ανέρχεται στο 48,76% από 17.548 εκλογικά τμήματα σε σύνολο 21.467, ήτοι ποσοστό 81,7 %, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Ικανοποιητική ήταν και η προσέλευση των νέων εκλογέων, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ κάποιοι φρόντισαν να κάνουν το κλίμα… γιορτινό ελέω της εορτής Κωνσταντίνου και Ελένης, κερνώντας τον κόσμο και δεχόμενοι ευχές.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν, πέρα από το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά έψαχναν με την…απόχη τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.