Σε εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 οδηγεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μπλε»: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την εμφατική νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Σε επίσπευση των διαδικασιών και εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 οδηγεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, με τη ΝΔ να προηγείται πάνω από 20 μονάδες, ενώ πλέον η ενσωμάτωση έχει περάσει το 92%.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή με ορίζοντα τετραετίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη στις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης -προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν νωρίτερα, με επικρατέστερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου.

«Η συμμετοχή των αποδήμων μας ήταν ένα πρόσθετο ελπιδοφόρο μήνυμα. Ευχαριστώ όσους μας ανέδειξαν νικητές. Με την ψήφο τους έδειξαν πως αναγνώρισαν όσα κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμα, αυτό μας ζήτησαν με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ πιο σκληρά. Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει από την Ευρώπη. Χρειάζεται μια κυβένηση που πρέπει να πιστεύει πραγματικά στις μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει να τις υλοποιήσει».

Τόνισε επίσης ότι «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής καταλήγουν σε αδιέξοδα. Οι πολίτες επέλεξαν αυτοδύναμη Ελλάδα και Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές».

«Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους μας» είπε, προσθέτοντας ότι «πραγματικά, σήμερα όλη η Ελλάδα είναι μπλε», ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του και τα κομματικά στελέχη.