Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέτιου και επίσκεψη στο εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα [φωτογραφίες]

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ συζήτησαν για τα έργα τα οποία είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής

Tο εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών στην Ανατολική Μακεδονία και σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Θάσο και Δράμα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.

«Η Διοίκησή μας είχε πιστέψει στο έργο αυτό από την πρώτη στιγμή. Για αυτό εξασφαλίσαμε πόρους 60,7 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του, κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και ενεργοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε σήμερα η υλοποίησή του, με την κατασκευή του πρώτου τμήματος Σταυρός-Κρηνίδες, να είναι πραγματικότητα. Η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχαμε τα τελευταία χρόνια με την Κυβέρνηση της χώρας, το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Ο αυτοκινητόδρομος θα αναβαθμίσει το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολύ περισσότερο που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου», ανέφερε ο κ. Μέτιος.

«Η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τέσσερα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκε από τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, από αποτελεσματικότητα και από συνέπεια λόγων και πράξεων. Και αυτό σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον απανωτών κρίσεων. Το δε σχέδιό του για την επόμενη μέρα πείθει γιατί είναι σαφές και συγκεκριμένο. Είναι αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος μας για την ανάπτυξή του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.