Μακάριος Λαζαρίδης: Στηρίζω το δίκαιο αίτημα των παραγωγών πατάτας στη Λεκάνη

Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στη Λεκάνη μετά από αίτημα των παραγωγών

Στο χωριό της Λεκάνης βρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, μετά από αίτημα  πολλών παραγωγών πατάτας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στις καλλιέργειες τους.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τους αγρότες και είδε από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα χωράφια από την κακοκαιρία και δη τις παρατεταμένες και άκαιρες βροχοπτώσεις, καθώς και από τα κοπάδια των αγριογούρουνων τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και κυκλοφορούν στις κατοικημένες και στις καλλιεργούμενες περιοχές.

Ο υποψήφιος Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τη διευθέτηση του προβλήματος, μολονότι ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ αποτελεί εμπόδιο στο θέμα των αποζημιώσεων.

Συμφώνησε δε με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε διαρκή επαφή, προς αναζήτηση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα τη Λεκάνη, μετά από πρόσκληση φίλων αγροτών παραγωγών πατάτας, για να δω από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί αφενός από τις άκαιρες βροχοπτώσεις και αφετέρου από τα αγριογούρουνα.

Βούλησή μας είναι να επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, δεδομένου ότι ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ – για την άμεση αλλαγή του οποίου έχει δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία – δεν καλύπτει τέτοιου είδους ζημιές.

Και αυτό, ενώ τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπ όψιν και την αύξηση του κόστους παραγωγής, τα οικονομικά δεδομένα των φίλων αγροτών έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Παρά τη συνεχή στήριξη της Κυβέρνησής μας την τετραετία 2019 – 2023.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα τους για να μπορέσουμε να δώσουμε τις πρέπουσες απαντήσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα».