Επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στη Θάσο

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού για θέματα τα οποία άπτονται του Τουρισμού

Εεπίσκεψη στη Θάσο πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 η Υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Υπουργού, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Θάσου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων της Θάσου στο κτίριο του Καλογερικού στη Θάσο, παρουσία της κ. Υπουργού και στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ, Αθανάσιος Τσώνης, ο βουλευτής Καβάλας, Ιωάννης Πασχαλίδης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημήτριος Μαριός, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρις Παρασχούδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Θάσου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων του τουριστικού τομέα, των ναυτιλιακών εταιρειών και της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής της Θάσου.

Κατά την ευρεία σύσκεψη η κα. Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εμπλεκομένους του Τουριστικού Τομέα στη Θάσο για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Θάσο και για την συμβολή του στην οικονομία της χώρας.

Επίσης τέθηκαν από τους συμμετέχοντες τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους φορείς του τουριστικού τομέα στη Θάσο, αλλά και τις προτάσεις λύσεων σε αυτά, που μπορούν να δοθούν με τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού κας Δρέττα είναι η δεύτερη επίσκεψη Υπουργού Τουρισμού στη Θάσο, μετά από αυτήν του κ. Κικίλια στις 24 Οκτωβρίου 2022. Η συχνή παρουσία Υπουργών Τουρισμού στη Θάσο αναδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου Τουρισμού για τον τόπο μας και ενισχύει τη θέση της Θάσου στον τουριστικό χάρτη της χώρας.     Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Θάσου ενημερώσαμε αναλυτικά την κ. Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας, καθώς και για τις δικές μας προσπάθειες, ζητώντας τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού. Η Θάσος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της βόρειας Ελλάδας, αλλά και ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός της Ελλάδας με συνεχή τουριστική ανάπτυξη».