Μακάριος Λαζαρίδης: Ενωμένοι, ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, θα τα καταφέρουμε

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουν συνέχεια «στην γενναία οικονομική, θεσμική και πολιτική επανεκκίνηση που συντελείται τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Ενωμένοι, ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε», τόνισε και εξέφρασε την πρόθεση όλων «να τηρήσουμε μέχρι κεραίας το συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε ξανά με τον ελληνικό λαό στις 25 Ιουνίου. Θα εργαστούμε σκληρά και έντιμα για να τιμήσουμε τον λόγο μας. Με διαφάνεια και λογοδοσία. Με σύνεση, αλλά και τόλμη. Με αποφασιστικότητα, αλλά και ενσυναίσθηση».

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «όραμά μας είναι η συλλογική και ατομική ευημερία. Η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού κράτους, που θα συμβάλλει στην ποιοτικότερη ζωή των πολιτών του. Αυτούς άλλωστε υπηρετούμε, πιστοί στο καθήκον για το οποίο μας εξουσιοδότησαν. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα που δεν αφήνει καμία και κανέναν πίσω. Την Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες, που ανοίγει προοπτικές, που στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης και προόδου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη νίκη στις πρόσφατες εκλογές ως «ιδεολογική δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια νίκη που αλλάζει ουσιαστικά τις κρίσιμες ισορροπίες στο πολιτικό μας σύστημα, για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μεταβάλλει όχι μόνον το πολιτικό τοπίο αλλά έχει ισχυρό αντίκτυπο και στην κοινωνία, στο σύνολο των προτεραιοτήτων και προσδοκιών των Ελληνίδων και των Ελλήνων… Και στο χέρι μας είναι πλέον να κεφαλαιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια αυτή τη μεταβολή που καταγράφεται στο εκλογικό σώμα υλοποιώντας μια κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, εθνική πολιτική, με τον άνθρωπο και την καθημερινότητα στο επίκεντρο».

Οι πολίτες, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «μας έδειξαν τον δρόμο. Άφησαν πίσω, πρώτοι εκείνοι, τα σύνδρομα του παρελθόντος και κοιτάζουν μόνο μπροστά,  με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Πλέον, γι’ αυτούς αξία έχουν οι πολιτικές συμπεριφορές και όχι οι εξαγγελίες. Οι πολιτικές αυτές δικαιώνονται στην πράξη. Και τελικά προοδευτική δύναμη είναι αυτή η οποία είναι χρήσιμη για την πατρίδα μας και τους πολίτες».

Ο κ. Λαζαρίδης, στην αρχή της ομιλίας του, εξέφρασε και από το βήμα τη Βουλής τις θερμές ευχαριστίες του προς τις χιλιάδες Καβαλιώτισσες και τους χιλιάδες Καβαλιώτες που τον εμπιστεύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να τους εκπροσωπεί στα βουλευτικά έδρανα. «Είναι μεγάλη τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη», τόνισε.