Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καβάλας [φωτογραφίες]

Παρουσιάστηκε ο βασικός πυρήνας των υποψηφίων της ΠΕ Καβάλας-Θάσου με το ψηφοδέλτιο της παράταξης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Διαβάστε τα βιογραφικά τους

Σε κλίμα αγωνιστικής συστράτευσης και μαχητικής αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βασικού πυρήνα των υποψηφίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μίλησε και παρουσίασε τους υποψήφιους ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του Κόμματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποψήφιοι του περιφερειακού και του δημοτικού ψηφοδελτίου, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Καβάλα και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Καταπόδης, στέλεχος του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Διονύσης Κλάδης: Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή

Στην παρέμβαση του Διονύση Κλάδη, υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, στην παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που παραβρίσκεστε σήμερα εδώ στην παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καβάλα και τη Θάσο. Καλούμε όλους τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουμε μαζί και την μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών με αισιοδοξία πατώντας στο θετικό για το Κόμμα μας αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τα δίκια των εργαζομένων, των ανέργων και απολυμένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας. Σημαίνουν ότι θα είναι ακόμα πιο ισχυρή η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ένα μπλοκ δυνάμεων που είναι ταγμένο να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες.

Η σύμπλευση όλων των άλλων δυνάμεων στην Περιφέρεια έχει φανεί με κάθε τρόπο. Μαζί ψηφίζουν, με ευκολία μεταπηδά ο ένας περιφερειακός σύμβουλος στην άλλη παράταξη, η κριτική τους στην διοίκηση της περιφέρειας αφορά αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ουσία. Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού, δεν θα την δώσεις κάπου και θα τη βρεις αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα ψηφοδέλτια.

Ο λαός στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ζει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα γιατί πραγματικά έχει εύφορη γη, φυσική ομορφιά, πόρους και πηγές ενέργειας, έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να προκόψει. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, όλες διαχρονικά τις περιφερειακές αρχές που ως στόχο βάζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Για αυτό και ενώ δαπανάνε τεράστια ποσά για να στηρίζονται οι ανάγκες των ομίλων, τους πριμοδοτούν με ζεστό χρήμα, από την άλλη είναι εξαιρετικά τσιγκούνηδες στο να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα που καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Και στην περιοχή μας έχουμε πολλά παραδείγματα, από αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας, αντιπυρικά, από έργα σχολικής στέγης, για δομές υγείας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Τα σημερινά γεγονότα με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και αλλού δείχνουν ότι ο δρόμος που υπηρετεί τα κέρδη είναι αδιέξοδος.

Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή και να κάνει πιο δυνατή την ίδια τη δύναμή του επιλέγοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Μαζί με την πάλη του, τους αγώνες του να το πάρουμε αλλιώς.

Γιατί ο δρόμος που θέλουν να διαβούμε είναι γνωστός. Ο στόχος τους για την περιοχή μας είναι να αποτελεί στρατιωτικό κόμβο, ορμητήριο δηλαδή των ΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους. Να αποτελεί ενεργειακό κόμβο την ώρα όμως που παραμένουμε από τους πρώτους στην ενεργειακή φτώχεια. Να αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Να πρωτοστατεί στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση που ο λαός της περιοχής μας ξέρει από πρώτο χέρι πως ούτε πράσινη είναι ούτε φέρνει φτηνό ρεύμα για το λαό.

Στα δύσκολα λοιπόν που έρχονται ο λαός μας χρειάζεται ισχυρή την μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, που προειδοποιεί, αποκαλύπτει διεκδικεί, την δύναμη που αποτελεί μαζί με την ίδια του την πάλη ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο. Εμείς μιλάμε καθαρά, τον δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους ή δίκαιη όπως άλλοι την αποκαλούν στις ίδιες ράγες του εγκλήματος αλλάζοντας μονάχα τον μηχανοδηγό. Πρέπει να ξηλώσουμε τις ράγες, να τις στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση, να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κοράκια των funds και των ΑΠΕ.

Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για καλύτερα μεροκάματα και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς που μετράμε δυστυχώς πολλαπλά εργοδοτικά εγκλήματα στην περιοχή μας, ενάντια στις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις. Ενάντια στη φοροληστία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών.

Άνθρωποι που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, στην δυσοσμία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση ειδικά στην ανατολική περιοχή της Καβάλας, ενάντια στα σχέδια των χρυσοθήρων.

Άνθρωποι που μπήκαν μπροστά και καθυστέρησαν, αντιπάλεψαν, ανέδειξαν τους κινδύνους, από το πέρασμα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, από τη συμμετοχή της χώρας και της περιοχής μας ειδικά, σε έναν άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα δίκια των αγροτών, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα στους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και να μην ρημάζουν τα χωριά και η ύπαιθρος, για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορεί να τα προμηθευτεί και η λαϊκή οικογένεια της πόλης, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά και φτηνά αγαθά.

Για να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να μην πνιγόμαστε και να μην καιγόμαστε κάθε τόσο, να μην πέφτουν οι γέφυρες η μία μετά την άλλη. Για συχνές, φτηνές, ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά της περιοχής μας. Για να αξιοποιηθεί το υδάτινο δυναμικό και η γεωθερμία τόσο στην ενέργεια όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Άνθρωποι που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στην υγεία και την παιδεία στην περιοχή μας, να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, να δημιουργηθούν ΚΥ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της περιοχής, να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά σε σχολική στέγη, για όλες τις βαθμίδες, η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολικά κτήρια. Στην πρόνοια και τη φροντίδα ώστε να μην βρίσκουν τοίχο τα αιτήματα των ανθρώπων με αναπηρία, των καρκινοπαθών, άλλων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Για να μην γίνονται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός λέξεις άγνωστες στους πολλούς, ή να αναγκάζονται σε υπέρογκα έξοδα οι λαϊκές οικογένειες για να καλυφτούν και αυτές οι βασικές ανάγκες.

Άνθρωποι που αγωνίζονται ώστε τα φυσικά κάλλη της περιοχής μας να είναι προσβάσιμα σε όλους, ο τουρισμός να αφορά και τους κατοίκους της περιοχής να μη γινόμαστε βορά στις ορέξεις των μεγαλοξενοδόχων. Για λαϊκή στέγη φτηνή με πρόσβαση ειδικά στα νέα ζευγάρια που αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια που έχουν φτάσει στο Θεό.

Άνθρωποι που παλεύουν για να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να στηρίζονται γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές.

Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε αδύναμο και κάθε έναν που έχει ανάγκη χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Άνθρωποι που αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες του μεταναστευτικού – προσφυγικού, που αντιπαλεύουν τις πολιτικές που τις δημιουργούν, που αγωνίζονται ώστε να μη γίνει η περιοχή μας φυλακή ξεριζωμένων, που διεκδικούν την δημιουργία κέντρων αίτησης ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ και την ασφαλή μεταφορά τους στις χώρες που επιθυμούν.

Για όλους αυτούς του λόγους αξίζει να ενισχυθούν από το λαό της περιοχής. Να υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού»!

Οι υποψήφιοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ από το Νομό Καβάλας

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

  1. Γιαγκίδης Γιάννης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν. Καβάλας, εκλεγμένος στο ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

  1. Καταπόδης Βασίλης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΓΠ της ΕΠ ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

  1. Μαντοπούλου Κατερίνα, πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας – Θάσου.

  1. Μελισσόπουλος Γιώργος, αντιπρόεδρος του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Καβάλας.

  1. Ντάλλη Ξένια, ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος του ΔΣ του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

  1. Ποτόλιας Δημήτρης, φαρμακοποιός με φαρμακείο στον Αμυγδαλεώνα τα τελευταία 10 χρόνια. Ενεργός στο μαθητικό κίνημα στην Καβάλα ως μέλος της ΚΝΕ και σήμερα εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας.

 

  1. Ποιμενίδης Βασίλης, δάσκαλος στο 1ο ΔΣ Κρηνίδων. Εκλεγμένος στο ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Καβάλας και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλα. Επίσης είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων & κηδεμόνων ΑΜ-Θ.

  1. Πρασίδου Τζένη, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καβάλας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης.

  1. Συμεωνίδης Θόδωρος, πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με κατάστημα πώλησης γεωργικών εφοδίων στον Ακροπόταμο Καβάλας. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

  1. Τσώμου – Χρυσάφη Αναστασία, εργαζόμενη στο επισιτισμό τουρισμό και μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας – Θάσου. Μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων το “Κάστρο”.