Μιχάλης Αμοιρίδης: Ακτίνα φωτός και ελπίδας για τους έχοντες την ανάγκη η κοινωνική πολιτική της ΠΑΜ-Θ

Επίκαιρη ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών ΑΜΘ και Περιφερειακού Συμβούλου Ξάνθης για το έργο της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ανάρτηση-απάντηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb αναφορικά με το έργο που έκανε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, «ανέβασε» ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ΑΜΘ και  Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης, χαρακτηρίζει λαικιστές όλους όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε έργο από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του και αναφέρεται συνοπτικά στο έργο στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:
«Λένε κάποιοι ισοπεδωτικά, λαϊκίζοντας: Τι έκανε η Περιφέρεια; Σας ενημερώνω ότι πολλά έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ, σε πολλούς τομείς και ένα-ένα θα τα αναλύσουμε το επόμενο διάστημα. Σήμερα  θέλω συνοπτικά να αναφερθώ στο έργο που έγινε στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.
* Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ το διάστημα που πέρασε, αξιοποίησε στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, πόρους της ΠΑΜΘ που αγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
*  Για το επόμενο διάστημα το ποσό που αποφάσισε να αξιοποιήσει στον ίδιο τομέα, θα ξεπεράσει τα 169 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά αφορούν υποστήριξη σε :
*Ευάλωτες και Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, (Συσσίτιο) (Στέγαση)
*Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, (ΚΔΑΠ, ΣΥΔ, ΚΔΗΦ)
*Παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες,(Ενισχυτική Διδασκαλία )
*Τρίτη Ηλικία , (ΚΗΦΗ)
*Κακοποιημένες Γυναίκες, (Συμβουλευτικά κέντρα κατά της βίας των γυναικών)
*Πάσχοντες από καρκίνο , (ΧΟΣΠΙΣ)
*Κέντρο Ημέρας Ασθενών με Άνοια
*Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας , (Για την πρόληψη και άρση του στίγματος της Ψυχικής Νόσου)
*Κέντρα Κοινότητας και Παράρτημα ΡΟΜΑ.
*Στήριξη μακροχρόνια Ανέργων.
*Αντιμετώπιση της Παιδικής Φτώχειας.

Παράλληλα σε κάθε περιφερειακή ενότητα από πόρους της ΠΑΜΘ υποστηρίχθηκαν διαφόρων ειδών δομές που αφορούν την αλληλεγγύη προς τον πολίτη και τις ανάγκες του και ενισχύσαμε αντίστοιχες δομές της περιφέρειας όπως για παράδειγμα  η “Στήριξη” που έχει έδρα στη Ξάνθη.

Έγινε σημαντική δουλειά και σχεδιάζουμε αυτό να συνεχισθεί ενισχυμένο.

Αυτή η δουλειά μπορεί να μην είναι εμφανής στους πολλούς όμως είναι ακτίνα φωτός και ελπίδας για τους έχοντες την ανάγκη. Συνδράμει στην κοινωνική ισορροπία.

Όταν λοιπόν κάποιοι σας λένε τι έκανε η Περιφέρεια να ξέρετε και να τους λέτε ότι και στην κοινωνική συνοχή , την υποστήριξη των ασθενών και αδυνάμων, έκανε αρκετά και θέλουμε με τη δική σας επιλογή στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη περισσότερα  όπως έχουμε σχεδιάσει».