Μιχάλης Τσέπελης: Από το… κοινό του Πολιτισμού στα κοινά της Ξάνθης

Ο Μιχάλης εξηγεί γιατί αποφάσισε να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη του, όπως έμαθε να κάνει τόσα χρόνια, αλλά από ένα άλλο πόστο αυτήν τη φορά

Ασχολείται χρόνια με τα κοινά της Ξάνθης, κυρίως στο πεδίο του Πολιτισμού, ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του εθελοντικά, με γνώμονα τη διατήρηση του πολιτιστικού «γίγνεσθαι» και κυρίως τη μεταλαμπάδευσή του στις επόμενες γενιές, όντας και ο ίδιος εσχάτως πατέρας.

Ο Μιχάλης Τσέπελης αποφάσισε να υπηρετήσει τους εν λόγω σκοπούς, αλλά από άλλο πόστο αυτήν τη φορά, «κατεβαίνοντας» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Ξάνθη Αλλιώς» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Στράτο Κοντό, μια απόφαση που έλαβε δίχως δεύτερη σκέψη, καθώς δε θα αλλάξει κάτι στις προτεραιότητές του: Θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη του, όπως έμαθε να κάνει τόσα χρόνια.

Ο Μιχάλης Τσέπελης εξηγεί γιατί «κατεβαίνει» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Είμαι ο Μιχάλης Τσέπελης, ιδιωτικός υπάλληλος στα πλαστικά Θράκης, εθελοντής και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Βάτραχοι» με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Με συμπαραστάτες την σύζυγό μου Φανή, αλλά και τον γιο μας Ορφέα, οραματιζόμαστε να ζούμε και να μεγαλώνουμε σε μία πόλη πιο φιλική για όλους που θα παρέχει και περισσότερα ερεθίσματα για όλους.

Η πόλη της Ξάνθης διαθέτει μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Με θεσμούς αναγνωρισμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές/Ξανθιώτικο Καρναβάλι, οι Γιορτές Παλαιάς Πόλης Ξάνθης, Γιορτές Νεολαίας, Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων και όχι μόνο.

Ως Δήμος οφείλουμε να την αναδείξουμε και να τη μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές. Εκδηλώσεις, γιορτές, δράσεις μπορούν ανανεωθούν, ώστε να βοηθήσει τον τόπο μας να ανθίσει πολιτιστικά, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για κάθε πολίτη.

Η χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά -την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και την εθελοντική προσφορά με οποιοδήποτε τρόπο- με οδήγησε στη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία με σκοπό να συμβάλλω έμπρακτα στην ανάδειξη της κουλτούρας του πολιτισμού και του εθελοντισμού του τόπου μας.