Χρήστος Ποτόλιας: «Κόψτε το λαιμό σας» και εξασφαλίστε δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε υπεύθυνου του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψηφίου δημάρχου Καβάλας για την, απ’ εδώ και πέρα, μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους με εισιτήριο

Να «κόψουν το λαιμό τους» και να εξασφαλίσουν δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, καλεί ο Χρήστος Ποτόλιας τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή της Καβάλας, μετά τη χθεσινή ενημέρωση των γονέων των μαθητών απ’ εδώ και πέρα, αυτά θα πληρώνουν εισιτήριο για να μετακινούνται. Ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» χαρακτηρίζει το γεγονός απαράδεκτο, ειδικά αυτή την εποχή της ακρίβειας στην κατά τα άλλα (όπως χαρακτηριστικά τονίζει) δωρεάν παιδεία.

Η ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς κάθε υπεύθυνο αναφέρει σχετικά:

«Γονείς μαθητών Σχολικών Μονάδων που βρίσκονται στα όρια του αστικού ιστού, ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές που μετακινούνται με το αστικό ΚΤΕΛ, από και προς το Σχολείο τους, θα πληρώνουν εισιτήριο.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός, σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει τα κόκαλα των οικογενειών, αυτές να επιβαρύνονται και με αυτό το έξοδο στην κατά τα άλλα δωρεάν παιδεία.

Καλούμε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή να “κόψουν το λαιμό” τους ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών».