Χρήστος Ποτόλιας: Να μην παραδοθούν οι λαϊκές αγορές σε μεγαλεμπόρους και σούπερ-μάρκετ

Περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας με στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης και συζήτηση με μικροπωλητές ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στη Λαϊκή Αγορά της Καβάλας πραγματοποίησε περιοδεία το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Στις συζητήσεις που έγιναν με μικροπωλητές, παραγωγούς και κατοίκους κυριάρχησε το πρόβλημα της ακρίβειας που τρώει το κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μειωμένος τζίρος και εισόδημα στους μικρεμπόρους και παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς.

Αναδείχτηκε από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης το γεγονός ότι ο Δήμος λειτουργεί συμπληρωματικά στο φοροκυνηγητό του κράτους που συμπληρώνει με τοπικούς φόρους, χαράτσια και πρόστιμα το χτύπημα στο εισόδημα παραγωγών και εμπόρων.

Επίσης ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στο νόμο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, με τον οποίο περιορίζονται περαιτέρω τα τελευταία ψήγματα προστασίας μικροπαραγωγών και μικροεπαγγελματιών, με σκοπό να παραδοθούν οι λαϊκές αγορές σε μεγαλεμπόρους και σούπερ μάρκετ. Με τις αλλαγές αυτές του νόμου, σε συνδυασμό με την όξυνση του ανταγωνισμού, θα οδηγηθούν χιλιάδες επαγγελματίες εκτός λαϊκής αγοράς, ενώ θα υπάρχει αντανάκλαση και στις τιμές των προϊόντων, στη λαϊκή κατανάλωση. Στο στόχαστρο δηλαδή μπαίνει και η λαϊκή οικογένεια, η δυνατότητά της να προμηθεύεται φρέσκα προϊόντα και άλλα αγαθά από τις λαϊκές σε προσιτές τιμές, ειδικά σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης διεκδικούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την επιδότηση του κόστους στα μέσα και εφόδια, την κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη που πωλούνται στη λαϊκή αγορά. Να ενισχύονται οι Λαϊκές Αγορές και από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από την εισφορά των επαγγελματιών που πρέπει να μειωθεί.

Κάλεσαν σε ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι αγωνιστές εκλεγμένοι, που αποτελούν τα μάτια, τη φωνή και τα αυτιά του λαού σε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, για να μπουν περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εξειδικεύεται σε Δήμο και Περιφέρεια».