Χρήστος Ποτόλιας από Ζυγό: Η εγκατάλειψη που εφάρμοσαν κεντρικό κράτος, Δήμος και Περιφέρεια είναι εμφανής σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια…

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το «μεγάλο καλό» στις εκλογές γιατί... «αυτοί είμαστε»!

Περιοδεία στην «πανέμορφη και γραφική», όπως τη χαρακτήρισε, Δημοτική Κοινότητα Ζυγού βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά:

«Η εγκατάλειψη του συνόλου των χωριών της χώρας όπως και του συγκεκριμένου που εφάρμοσαν εδώ και χρόνια κεντρικό κράτος και η επέκτασή του που είναι ο Δήμος και η Περιφέρεια, είναι εμφανής σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια. Βουβοί δρόμοι που λίγο μετά που σκοτεινιάζει δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, με πολλά καταστήματα κλειστά, συνθέτουν την εικόνα της εγκατάλειψης.

Βέβαια η εγκατάλειψη δεν περιορίζεται μόνο στην πρώτη εικόνα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης και που βιώνουν οι κάτοικοί, αλλά και στα προβλήματα που η επίλυσή τους περιμένει εδώ και πολλά χρόνια τις καλένδες. Έτσι στις συζητήσεις αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω προβλήματα, που όλο υλοποιούνται και προχωράνε, αλλά μηδέν τελικά εις το πηλίκον.

Α. Δημοτικό Σχολείο, ένα πανέμορφο πέτρινο τριώροφο συγκρότημα 84 (!) ετών που δε διαθέτει όμως στατική επάρκεια, την παραμικρή αντισεισμική προστασία δηλαδή, με ότι αυτό συνεπάγεται για παιδιά και δασκάλους σε μία χώρα “πρωταθλήτρια” στη σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο…

Β. Αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη που ταλαιπωρούν αφάνταστα τους αγρότες.  Πραγματικά αυτά κι αν δεν περιμένουν τις καλένδες εδώ και χρόνια. Κάθε χρόνο όταν προκύπτει το πρόβλημα περισσεύουν οι “συμπάθειες” των ¨εκλεκτών” κράτους, Περιφέρειας και Δήμων, ωστόσο μέχρι εκεί, περιμένουμε ο καιρός να τα στεγνώσει τα νερά για να μπορέσουν να μπουν οι αγρότες στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν. Βέβαια εδώ για τα Τενάγη, ακούγεται από ¨ειδικούς” και μία από τις μεγαλύτερες παπάντζες, να ανοίξουν σήραγγα που να εκτονώνει τα νερά στον κόλπο της Καβάλας, το καταγράφουμε χωρίς σχόλιο……..

Γ. Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με τις πηγές Κεφαλαρίου…..μπορεί ο αγωγός ΤΑΠ να πέρασε μέσα από τα Τενάγη και ο ΤΑΠ θα χρηματοδοτούσε τη σύνδεση, αλλά τελικά ο έργο κατάντησε σαν της Άρτας το γεφύρι.

Δ. Περιαστικό πανέμορφο δάσος του οικισμού. Μόνο η φροντίδα του  “ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΥΓΟΥ” αποτελεί τη μοναδική αντιπυρική άμυνα και προστασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τύχες συνολικά του οικισμού στην περίπτωση πυρκαγιάς. Τα αποτελέσματα της παντελούς αδιαφορίας του αστικού κράτους όταν πρόκειται για τη ζωή και την περιουσία του λαού, με έργα πρόληψης και πυρόσβεσης, τη βλέπουμε στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα.

Για όλα τα παραπάνω οι εκπρόσωποι της Λ.Σ. τόνισαν στους κατοίκους ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουν τα παιχνίδι, με επίθεση και αντεπίθεση, φτάνει με την άμυνα του μικρότερου κακού, μπροστά με το μεγάλο καλό που είναι δυνατή Λ.Σ. σε Δήμο και Περιφέρεια ….γιατί αυτοί είμαστε»!