Χριστόδουλος Τοψίδης: Οι 115 άνθρωποι της Περιφερειακής Σύνθεσης δεν παρατήσαμε την μάχη τη πρώτη Κυριακή

Ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ, μιλά για το κοντράστ συναισθημάτων από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή και δεσμεύεται να διοικήσει ισόνομα και ισότιμα την κάθε ΠΕ

Θα διοικήσουμε ισόνομα και ισότιμα την κάθε Π.Ε., τα προβλήματα είναι ο αντίπαλος μας, αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε με δύναμη, σθένος και το πάθος που έχουμε για δουλειά επεσήμανε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης μιλώντας στον Alpha Radio. Ο ίδιος μίλησε για αυτή την διπλή εκλογική μάχη, την απογοήτευση της πρώτης Κυριακής και τη νίκη της δεύτερης, ενώ ευχαρίστησε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητα του στην κάλπη εμπιστευόμενοι το πρόγραμμα της Περιφερειακής Σύνθεσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας που πίστεψαν σε μία ανεξάρτητη παράταξη, πίστεψε σε όλη μας την παρουσία τα 4 χρόνια στο περιφερειακό συμβούλιο, δώσαμε μία μάχη στα θέματα της καθημερινότητας, με ερωτήσεις, με επερωτήσεις, με θέματα προς συζήτηση, καθημερινά προβάλαμε τα προβλήματα, είχαμε πρόγραμμα και στόχευση. Οι 115 άνθρωποι που πλαισιώνουν την Περιφερειακή Σύνθεση δουλέψαμε σκληρά και ομαδικά, δε παρατήσαμε τη μάχη την πρώτη Κυριακή που το αποτέλεσμα δε κυλούσε όπως το θέλαμε αλλά οι εκλογές τελειώνουν την δεύτερη Κυριακή. Είπαμε ότι η κάθε εκλογική διαδικασία είχε τα δικά της χαρακτηριστικά, η πρώτη εκλογή ήταν και για να ψηφίσουμε πρόσωπα, φίλους, συγγενείς αλλά στη δεύτερη ψηφίζουμε περιφερειάρχη, το ποιος θέλουμε να διοικήσει την περιφέρεια στα επόμενα 5 χρόνια, ποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ηγηθεί, ο κόσμος επέλεξε και τους ευχαριστούμε πολύ. Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα τους και θα μας κρίνουν ξανά την επόμενη 5ετία, η παράταξη θα έχει και συνέχεια. Σήμερα μιλάμε για την χθεσινή μας νίκη, να αναλάβουμε με το καλό και εδώ είμαστε να μας αξιολογήσει ο κόσμος».

Η παράταξη μας στηρίχθηκε απ’ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Στη συνέχεια τόνισε ότι «από όποιο χώρο και αν είναι ο καθένας, είτε με το «μπλε» είτε με το «λευκό» που ήταν η περιφέρεια μας, έχουμε την υποχρέωση να συνεργαστούμε θεσμικά. Εγώ από χθες το δήλωσα και δημοσίως ότι θα συνεργαστώ με τον πρωθυπουργό και τον κάθε πρωθυπουργό γιατί ανήκω στο χώρο αυτόν, ασχέτως που στην εκλογική αυτή διαδικασία έχω αφήσει την κομματική μου ταυτότητα στην άκρη. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω και όλες προοδευτικές δυνάμεις γιατί η Περιφερειακή Σύνθεση εκλέχθηκε από όλες τις προοδευτικές παρατάξεις και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝ.ΕΛ, από όλες τις παρατάξεις που είναι στο κοινοβούλιο. Εμείς είμαστε μια παράταξη που συμμετέχουν άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους για να υπηρετήσουμε τον πολίτη όπως δεσμευτήκαμε στην προεκλογική μας εκστρατεία.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για το τηλεφώνημα

Ο νέος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Χρήστο Μέτιο λέγοντας «τώρα για τα έργα και τα νέα δεδομένα είμαι ενημερωμένος, ήμουν ενεργός μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που με κάλεσε χθες το βράδυ και μου είπε ότι από αύριο θα έχεις γραφείο στην περιφέρεια, ελάτε όποτε θέλετε, καλέστε τους συμβούλους σας για ενημέρωση στους 2 μήνες που μεσολαβούν μέχρι να αναλάβετε τα καθήκοντα σας, εκτιμώ ότι είναι ένα ικανό διάστημα για να ενημερωθεί κάποιος για τα κρίσιμα ζητήματα της ΠΑΜΘ γιατί η περιφέρεια έχει συνέχεια και οι πολίτες δεν τους ενδιαφέρει τελικά αν ανέλαβε ο κ. Μέτιος ή ο κ. Τοψίδης αλλά αν οι συνθήκες διαβίωσης αλλάζουν στο τόπο που διαμένουν».

Τέλος επισήμανε ότι «δε βλέπουμε τι πήρε ο κάθε υποψήφιος σε κάθε περιφερειακή ενότητα, εμείς θα διοικήσουμε ισόνομα και ισότιμα την κάθε Π.Ε., τα προβλήματα είναι ο αντίπαλος μας, αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε με δύναμη, σθένος και το πάθος που έχουμε για δουλειά. Μόλις αναλάβω τα καθήκοντα μου δεσμεύομαι, το πρώτο 6μηνο  και λέω 6μηνο γιατί έχουμε 22 δήμους στην Περιφέρεια μας, οι 6 μήνες έχουν 24 βδομάδες και κάθε βδομάδα θα επισκέπτομαι δήμους και συλλογικότητες για να καταγράψω προτεραιότητες. Μέχρι να αναλάβω τα καθήκοντά μου θα ενημερώνομαι από την Περιφέρεια, και υπάρχει περιφερειάρχης που θα ασκεί έως τότε τα καθήκοντα του, αυτό το εξασφάλισε ο νομοθέτης».