Μπάμπης Δράκος: Αποδείχτηκε ότι ο κόσμος δε θέλει τα ίδια πρόσωπα, μετά από 2 θητείες

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της ΝΔ αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ δεν δούλεψε στοχευμένα και συντεταγμένα προκειμένου να πάρει τον δήμο Καβάλας και κατακερματισμένος, αφού δεν υπήρχε υποψήφιος δήμαρχος με την επίσημη στήριξη του κόμματος, δεν κατάφερε να φέρει έναν υποψήφιο – οργανωμένο μέλος της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εκλογών,  δήλωσε στον Alpha Radio o πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Μπάμπης Δράκος, υπογραμμίζοντας ότι στήριξη θα έπρεπε να παρέχει η ΝΔ και στους 330 υποψηφίους δημάρχους.  Ο κ. Δράκος, σχολιάζοντας την επικράτηση του «αντάρτη» Χριστόδουλου Τοψίδη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δήλωσε πως προσωπική του άποψη είναι ότι οι ψηφοφόροι αναζητούν νέα πρόσωπα μετά την πάροδο 2 θητειών των ήδη εκλεγμένων.

«Η δεύτερη Κυριακή των εκλογών σίγουρα δεν ήταν μια καλή βραδιά για την παράταξή μας, αλλά πολιτικά συμπεράσματα κυρίως  βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με τα πόδια πατημένα στη γη να κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε. Ως προς το ότι οι αντίπαλοι, εκτός από μια περίπτωση, αυτή της Θεσσαλίας, ήταν προερχόμενοι από τη ΝΔ, και αυτό σημαίνει κάτι στο γιατί έγινε η μεταστροφή των ψηφοφόρων από τον «χρισματούχο» υποψήφιο της ΝΔ σε έναν «αντάρτη». Κατά την προσωπική μου άποψη ο κόσμος δεν θέλει τα ίδια πρόσωπα, μετά από την πάροδο κάποιων χρόνων, άντε να το πω 2 θητειών, δεν θέλει τα ίδια πρόσωπα.

Αναφερόμενος στους κομματικούς μηχανισμούς είπε ότι «οι κομματικοί μηχανισμοί να ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, γιατί όταν δεν ασχολούνται, φτάνουμε στο 35% της συμμετοχής. Δεν έγινε συντονισμένα η δουλειά που έπρεπε να γίνει  του κομματικού μηχανισμού. Το ότι 2 εκ. ψηφοφόροι και πλέον από το 2009 και μετά δεν προσέρχονται να ψηφίσουν, πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου.  Διαφορετικά, θα έχουμε το φαινόμενο το 35% να αποφασίζει για το 100%.  Αυτός ο οποίος δεν πήγε να ψηφίσει, δεν  έχει το δικαίωμα να κρίνει αύριο τον εκλεγμένο.  Παρόλη την κινητοποίηση που έγινε, το αποτέλεσμα δεν πέτυχε».

Εγώ προέτρεψα Χρυσανίδη ή Ιωσηφίδου

Για τον Δήμο της Καβάλας δήλωσε ότι «εγώ προέτρεψα τους νεοδημοκράτες πριν την πρώτη Κυριακή να ψηφίσουν ανάμεσα στον Χρυσανίδη και την Ιωσηφίδου ως μέλη του κόμματος, διότι μέλη του κόμματος δεν ήταν μόνον σε αυτούς, αλλά σε όλους τους συνδυασμούς, εκτός από τον  συνδυασμό του κ. Ποτόλια. Είχα πει ότι θα ήταν αποτυχία για τη ΝΔ να μην περάσει στην δεύτερη Κυριακή ένας από τους δυο συνδυασμούς. Η ΝΔ έπρεπε να πάρει θέση και για τους 330 δήμους, διότι όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη γραμμή, η δύναμη διασπάται και πολλά στελέχη του κόμματος , πρώτα, δεύτερα, τρίτα,  βγήκαν και πήραν θέσεις ο ένας εδώ ο άλλος εκεί και   αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο διαχωρισμός της πίτας των νεοδημοκρατών σε 3-4-5 κομμάτια, ώστε να μην μπορέσουν να περάσουν στο β΄γύρο των εκλογών».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έπρεπε να κινηθεί διαφορετικά…

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την στήριξη πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ στον Μάκη Παπαδόπουλο δήλωσε ότι «δεν θέλω να κρίνω την στάση των, Καλαντζή, Χριστοφιλογιάννη, Μαρινάκη, είναι πρωτοκλασσάτα και επί σειρά ετών στελέχη, λέω όμως η μη συντεταγμένη γραμμή σε έναν υποψήφιο, φέρνει την διάσπαση και αποδείχθηκε αυτό, γιατί στον δεύτερο γύρο, οργανωμένα ως παράταξη, ως κόμμα, δεν είχαμε κανέναν υποψήφιο».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, εγώ, αν καθόριζα την πολιτική του Μάκη Παπαδόπουλου, δεν θα έκανα τέτοια πολιτική. Θα επέλεγα να  προσπαθούσα να πείσω αυτούς που με ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, να με ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή, από το να αναλώνονταν στο μάζεμα των δηλώσεων κάποιων στελεχών, νομίζω ότι θα είχε καλύτερη τύχη.  Αυτή είναι η τύχη αυτών που ασχολούνται με άλλα πράγματα, εκτός από αυτό που είπα. Υπάρχουν και εκλεγμένοι ακόμη στους δυο πρώτους συνδυασμούς που τη δεύτερη Κυριακή δεν κουνήθηκαν.