Μακάριος Λαζαρίδης: Ο μεγαλειώδης αγώνας των προγόνων μας εμπνέει διαχρονικά

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Oβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης παραβρέθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Καβάλα.

Αρχικά παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπολέως και Θάσου κ. Στεφάνου, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και τέλος παρακολούθησε την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της παρέλασης, έκανε την εξής δήλωση:

«28η Οκτωβρίου 1940. Ημερομηνία – σταθμός για την Ελλάδα, αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Ένα κορυφαίο κεφάλαιο στην ιστορία του Έθνους μας. Ένα έπος ανεπανάληπτο για τον μεγαλειώδη αγώνα των προγόνων μας που εμπνέει διαχρονικά.

Η σημερινή επέτειος συνιστά ημέρα μνήμης και τιμής των ηρώων οι οποίοι αρνήθηκαν να υποταχθούν στον εισβολέα και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.

Τους αξίζει αιώνιος σεβασμός και ευγνωμοσύνη.

Η παρακαταθήκη τους τεράστια.

Τα μηνύματα από το ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο “ΟΧΙ”, από το θάρρος, την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους πριν από 83 χρόνια, παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Χρέος μας είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στις ιστορικές μας αξίες και με ενότητα να αγωνιστούμε για τη διατήρηση μιας πατρίδας ισχυρής και ανεξάρτητης, περήφανης και ευημερούσας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».