Αγγελική Δεληκάρη: Η σημασία της προκήρυξης περισσότερων των 600 θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Τι ανέφερε η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά

Την πρόθεση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την άμεση προκήρυξη περισσότερων των 600 θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα και πιο συγκεκριμένα για τη στελέχωση των ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) σχολιάζει η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη, μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά.

Η ανακοίνωση της Αγγελικής Δεληκάρη

Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία τονίζουν τη σημασία της ενίσχυσης των μηχανισμών πολιτικής προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, οι δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, αλλά και γενικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, επιτάσσουν την προώθηση, δίχως καθυστέρηση, αποτελεσματικών μέτρων. Μέτρων και πολιτικών ουσίας. Ήδη κατά την προηγούμενη συνάντησή που είχα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά ενημερώθηκα για το κομμάτι αυτό της δασοπυρόσβεσης, το οποίο αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό ήδη από την Τρίτη 19 Δεκέμβριου 2023 «τρέχει» προκήρυξη για 650 δασοκομάντος (ΕΜΟΔΕ) 7ετούς θητείας, που υπό προϋποθέσεις θα έχουν τη δυνατότητα για μονιμοποίηση με την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων ίδιας ειδικότητας.

Με σταθερά βήματα προχωράμε στον στρατηγικό σχεδιασμό με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Ιστοσελίδα Πυροσβεστικού Σώματος εδώ
  • Στις κατά τόπου Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (εργάσιμες ημέρες και ώρες)
  • E-mail: [email protected]