ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για ΔΙΠΑΕ: Τέλος οι εποχές που κάποιοι αποφάσιζαν για την Καβάλα ερήμην της Καβάλας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος με αντικείμενο τη φημολογούμενη απόσχιση του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Καβάλας από το ΔΙΠΑΕ και την απορρόφησή του από το ΔΠΘ

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 η Νομαρχιακή ΕπιτροπήΚαβάλας του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τη φημολογούμενη απόσχιση του εκπαιδευτικού ιδρύματος της Καβάλας από το ΔΙΠΑΕ και την απορρόφησή του από το ΔΠΘ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας από όλη την Επικράτεια (και από το ΔΙΠΑΕ και από το ΔΠΘ), εκπαιδευτικοί από την Καβάλα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον τομέα Παιδείας του Κινήματος για τον προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει για την μετάβαση από το ΔΙΠΑΕ στο ΔΠΘ -η οποία διαδέχεται τη μόλις προ λίγων ετών ενσωμάτωση του ΑΤΕΙ ΑΜΘ στο ΔΙΠΑΕ, «ανησυχία που εντείνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της τοπικής κοινωνίας, ενώ δεν προηγήθηκε κανενός είδους διάλογος ή διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι βουλευτές της ΝΔ τηρούν σιγή ιχθύος και αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το ζήτημα. Γιατί άραγε;», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

«Πρόκειται, όμως, για ζήτημα που θα δημιουργήσει συνέπειες και επιπτώσεις για την Καβάλα για τις επόμενες δεκαετίες και δεν μπορεί να αποφασιστεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον σχετικό διάλογο και ζητάει ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα πάρει και πρωτοβουλία για τη σύγκληση μίας ευρείας σύσκεψης φορέων στην Καβάλα για το ζήτημα αυτό. Οι εποχές που κάποιοι αποφάσιζαν για την Καβάλα μακριά από την Καβάλα και ερήμην της Καβάλας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ακόμη και αν υπάρχουν εθνικοί λόγοι που επιτάσσουν αυτήν την εξέλιξη, οι Καβαλιώτες πρέπει να ενημερωθούν εκτενώς. Οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να είμαστε έτοιμοι και να διαθέτουμε συγκεκριμένο πλάνο, σχέδιο και διεκδικήσεις ενόψει της παραπάνω εξέλιξης», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.