Δημήτρης Λυμπεράκης: Περιφερειακοί σύμβουλοι «κοιλοπονούν» εκ των υστέρων για τα φωτοβολταϊκά της Λεκάνης

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου της αντιπολίτευσης με βολές τόσο για τη νυν όσο και για την πρώην διοίκηση της Περιφέρειας αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης

Τις αιχμές του για το χειρισμό της υπόθεσης των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη αφήνει ο Δημήτρης Λυμπεράκης με ανακοίνωση του, απευθυνόμενος τόσο στη νυν όσο και την πρώην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κάνει λόγο για σύμπλευση απόψεων και των δύο πλευρών αλλά και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες πρώην που τώρα είναι νυν και νυν που ήταν πρώην όσον αφορά στην άσκηση Διοίκησης στην ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής:

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η λαϊκή παροιμία η οποία και ταιριάζει απόλυτα με όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Η συγκεκριμένη Επιτροπή με συγκεκριμένα μέλη εισηγήθηκε θετικά για την δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού σε έκταση 1465 στρεμμάτων στη Λεκάνη της Καβάλας, 30 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. Αδιαφόρησε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη σωματική επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.

Η υπερψήφιση και η θετική γνωμάτευση έγινε προφανώς χωρίς τα μέλη της Επιτροπής να έχουν διαβάσει την σχετική εισήγηση. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Εκείνο όμως που προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση, αν όχι απογοήτευση, για τον τρόπο άσκησης πολιτικής στην Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες πρώην που τώρα είναι νυν και νυν που ήταν πρώην όσον αφορά στην άσκηση Διοίκησης στην ΑΜ-Θ.

Ο νυν αντιπεριφερειάρχης και πρώην αντιπολιτευόμενος κ. Μαρκόπουλος υπόσχεται, μέσω σταλθείσης επιστολής, να εισαχθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για να αναιρεθεί η θετική γνωμάτευση. Σωστά, αλλά λησμονεί να πει ότι σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών .

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν αντιπολιτευόμενος κ. Αντωνιάδης υπερθεματίζει λέγοντας ότι είναι ψεύτικοι οι πανηγυρισμοί και περιττή η συζήτηση στο ΠΣ για αυτό το θέμα. Προτείνει να σταλεί έγγραφο στην Αποκεντρωμένη. Σωστά, αλλά λησμονεί να πει ότι σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών .

Ο νυν αντιπεριφερειάρχης και πρώην αντιπολιτευόμενος κ. Ιωσηφίδης δεν δίστασε να εκφράσει την εναντίωση του γύρω από το επικείμενο θέμα χαρακτηρίζοντας το αφελές. Επισήμανε, ότι αναμένει να γίνουν οι κατάλληλες συζητήσεις προκειμένου να δουν πως θα εμποδίσουν την δημιουργία του πάρκου. Σωστά, αλλά λησμονεί να πει ότι σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών.

Τόση ομορφιά! Τόση σύμπλευση απόψεων! Κι ας καταδίκασαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων των κ. Τοψίδη και Μέτιου μια ολόκληρη περιοχή, αυτή της Λεκάνης, με τους κατοίκους της σε ένα μέλλον δυστοπικό που υπόσχεται επιβάρυνση της υγείας τους τουλάχιστον.

Και κάτι τελευταίο: Πως έγινε και ΚΑΝΕΙΣ δεν έμαθε κάτι από όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση της Επιτροπής; Γιατί τόση βιασύνη από την απερχόμενη Διοίκηση; Και κυρίως γιατί τόση έλλειψη σεβασμού προς τους κατοίκους της περιοχής κύριοι συνάδελφοι»;