Η Αγγελική Δεληκάρη στον Υφυπουργό Ναυτιλίας

Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ ζήτησε από τον Ιωάννη Παππά την ενίσχυση με προσωπικό του Λιμενικού της Καβάλας καθώς και τη δημιουργία ενός ακόμη λιμενικού τμήματος στη Θάσο

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά, για θέματα που αφορούν στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, είχε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Η κυρία Δεληκάρη έθεσε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που της μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου του προσωπικού του Σώματος.

Σε μία Περιφερειακή Ενότητα όπως της Καβάλας και Θάσου, η οποία έχει αυξημένες ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – κι όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο – με σημαντικό φόρτο αφίξεων/αναχωρήσεων σκαφών (επιβατηγά, κρουαζιερόπλοια κ.α.) η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού παραμένει επιτακτική. Ο κ. Παππάς άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε η κυρία Δεληκάρη, άλλωστε το Υπουργείο γνωρίζει τα προβλήματα και στέκεται στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη λιμενικού τμήματος στη Θάσο, αίτημα που αναγνώρισε ως δίκαιο ο Υφυπουργός. Όπως τόνισε από τη μεριά του ο κ. Παππάς στην κυρία Δεληκάρη, η ενίσχυση του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ. θα προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου, τόσο μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων (Σχολή Λιμενοφυλάκων), όσο και μέσα από στοχευμένες προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων μέσα στο έτος 2024, στο πλαίσιο πάντοτε του δημοσιονομικού χώρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Δεληκάρη δήλωσε «είμαι δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Ο ρόλος που διαδραματίζουν είναι καίριος, γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους».