Άδωνις Γεωργιάδης: Κομβικής σημασίας και πολύ σημαντικό για το ΕΣΥ το Νοσοκομείο της Καβάλας

«Έχουμε κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα του Νοσοκομείου της Καβάλας για προσλήψεις»: Τι δήλωσε στον ALPHA Radio 88,6 ο υπουργός Υγείας για το Τμήμα Ακτινοθεραπειών και για τα απογευματινά χειρουργεία

Σύντομη, αλλά εποικοδομητική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA Radio 88,6 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός δήλωσε ότι το Νοσοκομείο της Καβάλας είναι κομβικής σημασίας για το ΕΣΥ, ενώ άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο για τη λειτουργία Τμήματος Ακτινοθεραπειών που αποτελεί αίτημα του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου και των τοπικών φορέων χρόνια τώρα, προκειμένου να συγκροτηθεί μια ολοκληρωμένη Ογκολογική Κλινική στο Νοσοκομείο της πόλης.

«Το Νοσοκομείο της Καβάλας είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι κόμβος. Ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών έχουμε σήμερα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με τις προκηρύξεις που ετοιμάζουμε για το έτος 2024, έχουμε κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα του νοσοκομείου της Καβάλας και προκηρύσσουμε όλες τις θέσεις που μας ζήτησαν και για το ιατρικό και για το παραϊατρικό και για το νοσηλευτικό προσωπικό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Το πρόβλημα με τους ακτινολόγους

«Είναι πιο σύνθετο το ζήτημα αυτό των ακτινολόγων, δεν υπάρχουν και πολλοί αυτήν τη στιγμή στο ΕΣΥ και θα δώσουμε μια συνολική λύση, που δεν είμαι όμως έτοιμος να την ανακοινώσω ακόμα. Η λειτουργία του Τμήματος Ακτινοθεραπειών είναι ένα σύνθετο το ζήτημα. Έχουμε δεχθεί το σχετικό αίτημα και εξετάζεται», σημείωσε ο υπουργός.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

«Για τα απογευματινά χειρουργεία, το εξήγησα και χθες πως εμείς θα δίνουμε την ευκαιρία στις χειρουργικές κλινικές να αποφασίζουν αν θέλουν να έχουν απογευματινά χειρουργεία. Πρώτη μέρα μετά την συνέντευξη Τύπου χθες και έχουμε ήδη πάρα πολλά νοσοκομεία που μας ζήτησαν να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή φαίνεται ότι θα έχει πιο γρήγορη λειτουργία η μεταρρύθμιση αυτή από αυτήν που υπολόγιζα εγώ. Αν, για παράδειγμα, στην Καβάλα θέλουν να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία, οι χειρουργοί μεταξύ τους θα οργανώσουν τις βάρδιες τους, υπό τον όρο ότι δε θα πέσει η παραγωγή στα πρωινά χειρουργεία. Αν παράλληλα κάποιος θέλει να φύγει από τη λίστα αναμονής των πρωινών και να πάει το απόγευμα, μπορεί να το κάνει και τη θέση του θα παίρνει ο αμέσως επόμενος», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.