Η Αγγελική Δεληκάρη στην Ετήσια Ολομέλεια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ συμμετείχε στη χειμερινή ολομέλεια, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, που διεξήχθη στη Βιέννη

Στην Ετήσια Χειμερινή Ολομέλεια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου 2024 στη Βιέννη, συμμετείχε η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Η κυρία Δεληκάρη παρακολούθησε τις εργασίες της 3ης Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων κατά την τρέχουσα Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του ΟΑΣΕ η κυρία Δεληκάρη είχε συνάντηση εργασίας με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσαιωνικών Ερευνών (IMAFO/Institutfür Mittelalterforschung) της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών (ÖAW/Österreichischen Akademieder Wissenschaften) κ.κ. PeterSoustal και AndreasKülzer. Οι δύο ερευνητές, διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της Ιστορικής Γεωγραφίας και της Ιστορίας, με έμφαση στη Βυζαντινή περίοδο, έχουν συστηματικά ασχοληθεί με τη Μακεδονία και τη Θράκη στο πλαίσιο του προγράμματος “TabulaImperii Byzantini”, το οποίο εκπονείται υπό τη αιγίδα της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών.