Νέα Διοίκηση στη ΔΙΑΑΜΑΘ: Έχασε στο «νήμα» τη θέση του προέδρου ο Δήμαρχος Καβάλας

Ποιοι Δήμαρχοι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στήριξαν Μουριάδη και ποιοι τον νέο πρόεδρο και Δήμαρχο Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο. Στη νέα Διοίκηση οι Δήμαρχοι Παγγαίου και Θάσου

Νέα Διοίκηση προέκυψε στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ) μετά τις εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, κατά τις οποίες, μάλιστα, επικράτησε κάποια στιγμή και ένταση.

Νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο νεοκλεγέντας Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος επικράτησε του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη που επίσης διεκδικούσε τη θέση και μάλιστα πολύ οριακά, με το 50,36% των ψήφων, έναντι 49,34 του κ. Μουριάδη.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr και δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπέρ της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου ήταν και ο νυν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξάνθης, Ευστράτιος Κοντός και οι άλλοι δήμαρχοι του Νομού, όπως ο Γιώργος Τσιτιρίδης των Αβδήρων και ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου και Μύκης, Αχμέτ Κιουρ, ο Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνειας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Αρριανών, Χουσείν Ερδέμ.

Από τον Νομό Έβρου τον στήριξαν ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, ο οποίος μάλιστα έθεσε υποψηφότητα με την πλευρά Παπαδόπουλου και εκλέχθηκε, αλλά και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Ποιοι στήριξαν Μουριάδη

Την υποψηφιότητα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη στήριξαν από τον Έβρο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, που ήταν και υποψήφιοι για τη νέα Διοίκηση. Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας απείχε από τη διαδικασία. Με την πλευρά Μουριάδη ήταν επίσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, αλλά και ο Δήμαρχος Δοξάτου και πρώην Γενικώς Διευθυντής της ΔΙΑΑΜΑΘ και άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι την λειτουργία της δήμαρχος Δοξάτου, Γιώργος Βογιατζής.

Σημειώνεται δε ότι στη νέα Διοίκηση εκτός του Δημάρχου Δράμας και του Δημάρχου Ξάνθης μετέχουν δήμαρχοι μικρότερων Δήμων, ενώ δεν εκπροσωπούνται οι μεγαλύτεροι σε πληθυσμό Δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Κομοτηνής, αλλά και ο Δήμος Ορεστιάδας, με απόρροια ένα μεγάλο ερωτηματικό να αφορά στην εξέλιξη μεγάλων έργων που άπτονται μερικών εκ των παραπάνω Δήμων, όπως είναι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης, αλλά και η κατασκευή νέας ΜΕΑ στην Καβάλα, που θα κοστίσει πάνω από 50 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η νέα Διοίκηση της ΔΙΑΑΜΑΘ

  • Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος-Δήμαρχος Δράμας
  • Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μίχογλου-Δήμαρχος Τοπείρου
  • Μέλη: Ευστράτιος Κοντός-Δήμαρχος Ξάνθης, Παναγιώτης Καλακίκος-Δήμαρχος Σουφλίου, Απόστολος Ιωάννου-Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, Ελευθέριος Κυριακίδης-Δήμαρχος Θάσου, Φίλιππος Αναστασιάδης-Δήμαρχος Παγγαίου

*Πηγή: evros-news.gr