ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Μαύρη μέρα για το ΕΣΥ της χώρας και για το Νοσοκομείο Καβάλας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής με αφορμή την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού χειρουργείου

Για μαύρη μέρα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας και για μαύρη μέρα για το Νοσοκομείο της Καβάλας κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, μετά την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού χειρουργείου. Σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι πλέον οι ασθενείς χωρίζονται στους έχοντες και μη έχοντες και οι γιατροί σε εκείνους που θα ενισχύουν ελάχιστα το πενιχρό εισόδημά τους από το βαλάντιο των πολιτών και στους λοιπούς οι οποίοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν το ΕΣΥ υπαμειβόμενοι.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κατεδάφιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ένταση.

Δεν είναι μόνον η αποδυνάμωσή του από ανθρώπους και πόρους, δεν είναι ότι προσφέρουν σε ιδιώτες τμήματα της λειτουργίας του (εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα, μεταφορές ασθενών με ιδιωτικά ΕΚΑΒ, παραχώρηση καθαριότητας και σίτισης σε εργολάβους), δεν είναι ότι επιτρέπουν σε ιδιώτες γιατρούς να λειτουργούν στα νοσοκομεία και σε νοσοκομειακούς γιατρούς να απασχολούνται εκτός, δεν είναι ότι επιβάλλουν χαράτσι στους ασφαλισμένους για εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις…

Πλέον θεσμοθετούν και απογευματινά επ’ αμοιβή χειρουργεία!

Δεν προχωρούν σε προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, ώστε να λειτουργούν με πλήρη επάρκεια τα πρωινά χειρουργεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή και χωρίς ντροπιαστικές λίστες αναμονής.

Θεσμοθετούν απογευματινά χειρουργεία, με το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό, άρα οδηγούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στην πλήρη εξάντληση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.

Θεσμοθετούν απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή, την οποία καλείται να καταβάλλει ο ήδη φορολογούμενος πολίτης. Αυτός βεβαίως που έχει την οικονομική δυνατότητα. Οι υπόλοιποι, οι πολλοί, ας ριχτούν στον Καιάδα του απαξιωμένου, εγκαταλελειμμένου και σε λίγο ανύπαρκτου «εθνικού Συστήματος Υγείας».

Έτσι οι ασθενείς διακρίνονται πλέον στους έχοντες και μη έχοντες. Και οι γιατροί σε εκείνους που θα ενισχύουν ελάχιστα το πενιχρό εισόδημά τους από το βαλάντιο των πολιτών και στους λοιπούς οι οποίοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν το ΕΣΥ υπαμειβόμενοι.

Μαύρη μέρα για το ΕΣΥ της χώρας, μαύρη μέρα και για το νοσοκομείο Καβάλας, που έσπευσε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον Άδωνη Γεωργιάδη. Πρέπει να ντρέπονται οι διοικούντες και οι συμπράττοντες στον σχεδιασμό αυτό.

Αιδώς Αργείοι»!