Επίθεση σε εκκλησία δέχτηκε η Αγγελική Δεληκάρη: Γυναίκα τη χαστούκισε και της φώναξε «αίσχος». Πώς αντέδρασε η βουλευτής Καβάλας

Υποψήφια με το κόμμα της ΝΙΚΗΣ η γυναίκα που τη χαστούκισε-Η επίθεση έγινε με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση από υποψήφια βουλετή με το κόμμα της ΝΙΚΗΣ μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο δέχτηκε το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 η βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Αγγελική Δεληκάρη, με τη γυναίκα να τη χαστουκίζει και να της φωνάζει να βγει από τον ναό.

«Πρόκειται για μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, έγινε και στενοχωρήθηκε πολύς κόσμος. Και ο ιερέας και οι κυρίες του Φιλοπτώχου που με κάλεσαν εκεί και πρέπει να τις βοηθήσουμε. Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για υποψήφια βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, εγώ δεν τη γνωρίζω, δεν γνωρίζω κάτι. Πρώτη φορά πήγα σε αυτόν τον ναό, με καλωσόρισε ο ιερέας και χάρηκε που με είδε. Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”. Ήταν αντίδραση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βρισκόταν στον ναό μαζί με άλλα δύο άτομα. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Καβάλας όμως, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ το ξέχασα, δεν θέλω να δώσω σημασία και το προσπερνώ», σημειώνει σε δηλώσεις της στο newsit η βουλευτής Καβάλας, χωρίς να δίνει συνέχεια στο γεγονός.

Αμέσως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν το περιστατικό, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση, όποιο θέμα και αν αφορά και ειδικά μέσα σε εκκλησία.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο -στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία- δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη και μάλιστα μέσα σε εκκλησία. Η βία δεν έχει καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η παράταξή μας είναι σταθερά και αταλάντευτα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές από όπου και αν προέρχονται.