Αγγελική Δεληκάρη: Πρόκληση η προσέλκυση περισσότερων Ούγγρων τουριστών στην Καβάλα

Η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ συναντήθηκε με Ούγγρους βουλευτές, μέλη της ομάδας φιλίας Ουγγαρίας-Ελλάδας

Συνάντηση εργασίας με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ουγγαρίας-Ελλάδας είχε στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Η κυρία Δεληκάρη υποδέχθηκε τους Ούγγρους συναδέλφους της υπό την ιδιότητα της Γραμματέως της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών ήδη από τη μεσαιωνική περίοδο, ενώ στη συνέχεια τόνισε τη σημασία της περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας και Ουγγαρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία και τον Τουρισμό.

Η Ελλάδα άλλωστε τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ούγγρους πολίτες. Ειδικά, όπως γνωρίζει και η ίδια από προσωπική πείρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τους Ούγγρους τουρίστες. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ο θρησκευτικός τουρισμός και άλλες ειδικές μορφές Τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο Οινοτουρισμός, είναι μόνο μερικές από τις πτυχές που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες από την Ουγγαρία.

Στην ουγγρική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι κ.κ. István Hiller (Πρόεδρος), Róbert Balázs Simon (Αντιπρόεδρος) και Laokratisz Koranisz (Επίτιμος Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνικής εθνότητας στην Ουγγρική Εθνοσυνέλευση).