Kontrabando: Από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας στην Ελβετία με «όχημα» τη μουσική (βίντεο)

Στιγμιότυπα από τη μίνι-περιοδεία του μουσικού σχήματος σε πόλεις της Ελβετίας

Γνωστό και αγαπημένο στο κοινό της Καβάλας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί, το μουσικό σχήμα Kontrabando ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια ως μία συνεύρεση ντόπιων οργανοπαικτών της παραδοσιακής μουσικής για να καταλήξει σήμερα ένα πολλά υποσχόμενο trio με βάση τη Βόρεια Ευρώπη!

Με το βασικό μέλος, τον δεξιοτέχνη στο κανονάκι και συνθέτη Άλκη Ζοπόγλου να έχει «εκπατριστεί» εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία περίπου (ζει μόνιμα στη Ζυρίχη της Ελβετίας), το μουσικό σχήμα Kontrabando τελούσε «εν ύπνω» όλο αυτό το διάστημα. Ώσπου, άλλοι δύο μουσικοί που κατά καιρούς είχαν ενεργό συμμετοχή στο σχήμα βρέθηκαν και αυτοί να διαμένουν μόνιμα στη Βόρεια Ευρώπη. Η επανένωση ήταν αναπόφευκτη.

Εκτός από τον Άλκη Ζοπόγλου, «επιστρατεύθηκε» ο Πάνος Καραθανάσης στο ακουστικό μπάσο (μόνιμος κάτοικος Ουψάλας Σουηδίας) και ο Μηνάς Κουτζαμπασόπουλος στο πιάνο (μόνιμος κάτοικος Μονάχου Γερμανίας). Η «αναγέννηση» του Kontrabando -ως Trio αυτήν τη φορά- είναι γεγονός εδώ και λίγους μήνες.

Από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017, το Kontrabando Trio πραγματοποίησε μία μίνι-περιοδεία στην Ελβετία και ο καβαλιώτης φωτογράφος Γιάννης Γκουζίδης με τους συνεργάτες του ήταν εκεί για να απαθανατίσουν τις στιγμές. Μαζί τους, ως καλεσμένος σολίστας στο κλαρίνο, ήταν ο Νίκος Αγκούσης. Μια πρώτη «γεύση» κυκλοφορεί ήδη στο παρακάτω βίντεο: