Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Κάτι «ψήνεται» φέτος στην Καβάλα

Η Καβάλα θα είναι παρούσα στη μεγάλη μουσική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2017-«Πλημμύρα» παραγωγικών ιδεών κατά την 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας της ΕΓΜ που έγινε στην Ξάνθη υπό την εξαιρετική φιλοξενία των «ΒΑΤΡΑΧΩΝ»

Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί 21-23 Ιουνίου 2017 κινούνται πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Καβάλα.

Οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», ως διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) της Ξάνθης, πραγματοποίησαν την 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας της ΕΓΜ στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι (Ελ. Βενιζέλου 15, Ξάνθη) με συνδιοργανωτές το Κέντρο Πολιτισμού δήμου Ξάνθης.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η επετειακή 18η Διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, καθώς και η έναρξη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων δικτύωσης στην Ελλάδα και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων τoυ European Live Music Association και του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe και αυτοσκοπός η ενδυνάμωση της περιφερειακής διοργάνωσης της ΕΓΜ και η αξιοποίηση του τοπικού δικτύου τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς και η αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης των τοπικών εκδηλώσεων για εθνική και διεθνή δικτύωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν διοργανωτές, παραγωγοί και δημιουργοί από Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σέρρες, Σουφλί και Ξάνθη, καθώς και από την Αθήνα, το Βόλο, την Κόρινθο και τη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ Εκδηλώσεις και συντονιστές του Εθνικού Δικτύου της ΕΓM, το ΔΣ και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη.

Το «παρών» έδωσε και ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής ΑΜΚΕ MESO/Ιδρυτής και Εθνικός Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου ΕΓΜ Georges Perot ο οποίος «επιστρατεύοντας» την πολύχρονη εμπειρία του έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους διοργανωτές για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση των εκδηλώσεων στην εκάστοτε πόλη της βόρειας Ελλάδας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη για την δωρεάν παραχώρηση του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι, ενώ άξια μνείας είναι η εξαιρετική φιλοξενία των «ΒΑΤΡΑΧΩΝ» οι οποίοι έδωσαν στους φιλοξενούμενους και μια σακούλα με έντυπο υλικό για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και με έντονο… άρωμα από γεύσεις και αξιοθέατα της Ξάνθης.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος Ξάνθης εκθείασε το έργο του εν λόγω δραστήριου Συλλόγου, δίνοντας «λευκή επιταγή» και εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του και για την επικείμενη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Πληροφορίες/Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6942 840233
e-mail: [email protected] και www.mesoevents.eu
Hushtags: #europeanmusicday  #emd2017 #vatraxoi #mesoevents #xanthi #greece #ELMA # NIMPE