Ο Θέμης Κελέκης δεν θα ξαναπουλήσει τα «παιδιά» του

Ο Καβαλιώτης ζωγράφος από 'δω και πέρα θα ζωγραφίζει μόνο για τον εαυτό του...

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου 2017 η 20χρονη επετειακή έκθεση ζωγραφικής του Θέμη Κελέκη με τίτλο «Η Ελλάδα που φεύγει και δεν ξαναγυρίζει» η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από τις 19 Απριλίου και συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση 60 χρόνων εικαστικής δημιουργίας από τον ίδιο.

«Τώρα πια θα ζωγραφίζω για ‘μένα», εξομολογείται. «Ό,τι και να φιλοτεχνώ δε θα είναι προς πώληση. Θα είναι σαν να πουλάω τα παιδιά μου. Θα ζωγραφίζω μόνο και θα πίνω χαμομήλια», αναφέρει.

Πρόκειται για την τελευταία έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου Καβαλιώτη καλλιτέχνη-εικαστικού που γίνεται εν είδει καλλιτεχνικής «ανασκόπησης» κάθε 20 χρόνια. «Αν ζήσω άλλα 20 χρόνια τότε θα ξανακάνω μια ακόμα έκθεση», αναφέρει γελώντας.

«Αυτό που είδαν οι φίλοι μου σ’ αυτή την έκθεση, δείχνει την τεχνοτροπία της πορείας μου και τα έργα που κράτησα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να τα πουλήσω. Είναι έργα πολύ αγαπημένα που τα φύλαξα για ‘μένα. Ο τίτλος της, δε, “Η Ελλάδα που φεύγει και δεν ξαναγυρίζει”.

»Η Ελλάδα μας είναι πανέμορφη και αυτό προσπαθώ να πω στους ξένους μέσα από τα έργα μου, που τη διαφημίζουν. Γιατί σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος στον κόσμο. Αλήθεια, πως ζουν αυτοί οι “άλλοι άνθρωποι”; Εμείς είμαστε αλλιώς. Το φιλότιμο το ελληνικό δε μεταφράζεται.

»Αν από ‘δω και πέρα θα φιλοτεχνήσω και άλλους πίνακες, αλλά αυτοί θα είναι για ‘μένα τον ίδιο και δε θα τους πουλήσω. Δεν ξέρω τι μ’ έπιασε ,αλλά από ‘δώ και πέρα όταν ζωγραφίζω και δίνω τα έργα μου, είναι πια σα να πουλάω τα παιδιά μου. Μεγάλωσα πια και θα κάθομαι να πίνω χαμομήλια. Δε θα δουλεύω για την επιβίωση», αναφέρει ο κ. Κελέκης.