Ανακοίνωση για το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στον απόηχο του ρεπορτάζ του KAVALA POST

Δεν θα ματαιωθεί, αλλά θα μετατεθεί «δοκιμαστικά» τον Φεβρουάριο του... 2018! - Τρεις μεγάλες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι

Μετά την αποκάλυψη από το KAVALA POST των όσων έγιναν και ειπώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και αφορούσαν στη (μη) διοργάνωση φέτος του Φεστιβάλ Γ.Α. Παπαϊωάννου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), ο δήμος Καβάλας, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν υπάρχει «καμία σκέψη για ματαίωσή» του!

Στο δελτίο Τύπου εξαγγέλλεται η χρονική μετάθεση της 18ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ τον Φεβρουάριο του… 2018 (!) όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «δοκιμαστικά» και ενδιάμεσα η διοργάνωση τριών (3) μεγάλων συναυλιών από Ιούλιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου.

Καμία σκέψη για ματαίωση του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Γ.Α. Παπαϊωάννου

«Ο Δήμος Καβάλας μετά από συνεννόηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας σχεδιάζει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Γ. Α. Παπαϊωάννου προκειμένου αυτό να έχει την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.

Η αρχική σκέψη των διοργανωτών του ετήσιου φεστιβάλ κλασσικής μουσικής ήταν αυτό να επιστρέψει και πάλι, ως χρόνο διεξαγωγής, μέσα στο Καλοκαίρι από τις αρχές Φθινοπώρου όποτε πραγματοποιούνταν τα δυο τελευταία χρόνια προκειμένου να φιλοξενηθούν σε εξωτερικούς χώρους μεγάλα και αξιολογά μουσικά σχήμα.

Λόγω έλλειψης χρόνου και οργανωτικών θεμάτων  δεν κατέστη δυνατό να κλείσει το πρόγραμμα της διοργάνωσης έγκαιρα, ως εκ τούτου έστω και δοκιμαστικά η διοργάνωση θα μεταφερθεί τον μήνα Φεβρουάριο του 2018.

Παρόλα αυτά ως αντιστάθμισμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου  το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας προγραμματίζει τη διοργάνωση τριών μεγάλων συναυλιών (με οργανικά και φωνητικά σύνολα), που θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος Καβάλας και η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ουδέποτε σκέφτηκαν τη ματαίωση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου που τόσα έχει συνεισφέρει στη μουσική παιδεία των νέων ανθρώπων της Καβάλας, προσφέροντας ταυτόχρονα όμορφες και σημαντικές μουσικές στιγμές στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας».