Σύλλογος Εβριτών Καβάλας: Διαφύλαξη της παράδοσης στην πράξη μέσα από την ετήσια παράσταση (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες λάτρεις της Θρακιώτικης παράδοσης τίμησαν τις εκδηλώσεις του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν από τα παιδικά χορευτικά τμήματα και τα τμήματα των ενηλίκων

Ο Σύλλογος Εβριτών Nομού Καβάλας «Ο Έβρος» στο πλαίσιο της παρουσίασης των τμημάτων του και της προβολής της πολιτιστικής Κληρονομιάς της περιοχής του Έβρου πραγματοποίησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τις δυο μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τίτλο «Χορέψτε δυο μου μάτια» στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του δήμου Καβάλας.

Εκατοντάδες λάτρεις των ηθών και εθίμων του Έβρου-και όχι μόνο-τίμησαν το πρωί και το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Το πρωί χόρεψαν τα παιδικά τμήματα, ενώ το βράδυ οι ενήλικες, με τους μικρούς χορευτές να κερδίζουν τις εντυπώσεις, σύμφωνα και με το αντικειμενικό… χειροκρότημα του κοινού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καφετζόπουλος, φέτος η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση συνέπεσε με δύο μεγάλες γιορτές για τη Θράκη: Την επέτειο από την απελευθέρωσή της και τη Γιορτή της Μητέρας, δύο πολύ ισχυροί συμβολισμοί για τον αγαπημένο τόπο των Εβριτών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις παραστάσεις.

Παράλληλα, στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου τις ίδιες ώρες λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών από τα τμήματα εκμάθησης ζωγραφικής του Συλλόγου.