«Η αυτοκρατορική Πόλη μέσα από το βλέμμα των παιδιών» από το Ερευνητικό Κέντρο MOHA

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12-14 ετών στην Οικία Μωχάμετ Άλι στην Καβάλα 26-28 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο «Κωνσταντινούπολη»

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο «Κωνσταντινούπολη» στην Οικία Μωχάμετ Άλι στην Καβάλα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Sakip Sabanci Museum της Κωνσταντινούπολης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12-14 ετών με τίτλο «Η αυτοκρατορική Πόλη μέσα από το βλέμμα των παιδιών».

Το τριήμερης διάρκειας πρόγραμμα, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή παιδιών από τόσο από την Ελλάδα (Καβάλα) όσο και από την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτικού επιτελείου του Sakip Sabanci Museum και του ίδιου του ζωγράφου. Η εκπαιδευτική δράση περιλαμβάνει ένα κύκλο 5 εργαστηρίων με άξονα την ιστορική καταβύθιση σε 17 αιώνες ιστορίας της εμβληματικής πόλης, όπως την παρουσιάζει ο ζωγράφος στην ομότιτλη έκθεσή του.

Τα Εργαστήρια θα περιλαμβάνουν εκτός από ξεναγήσεις στην πόλη και την ιστορία της, δημιουργική γραφή, ατελιέ ζωγραφικής με καμβάδες και ακρυλικά, φιλοτέχνηση καρτ ποστάλ, σχεδιασμό και κατασκευή κοσμημάτων.

Η δράση κορυφώνεται με το στήσιμο μιας έκθεσης με τα έργα των παιδιών, σε δημιουργικό διάλογο με την έκθεση του ζωγράφου στην Οικία Μωχάμετ Άλι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την ομάδα του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, σε συνεργασία με το επιτελείο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Sakip Sabanci Museum της Κωνσταντινούπολης και τον ίδιο το ζωγράφο και η δράση θα λάβει χώρα στους χώρους της Οικίας Μωχάμετ Άλι και του Ιμαρέτ.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την ανάρτηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος στην ιστοσελίδα του Ερευνητικού Κέντρου MOHA εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο +30 2510 620 154-151 ή στο e-mail εδώ.