60ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Ματαιώνονται οι παραστάσεις «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη»

Οι παραστάσεις ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Με ανακοίνωσή του το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων ενημερώνει ότι η παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και θα φιλοξενούνταν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ματαιώνεται με ευθύνη της παραγωγής, ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για την ιστορία η παράσταση, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη κατά την οποία 200 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία η οποία ερμηνεύει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού, συνοδεία 20μελούς Συμφωνικής Μαντολινάτας.

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει 30 περίπου τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διευθύνει και το έργο.

Τα κείμενα τα έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ συμμετέχουν διακεκριμένοι σολίστ και ηθοποιοί με συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας, η οποία έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες της παράστασης.