Ελλάς-Ρωσία φωτογραφική «συμμαχία» και στη Θάσο

3ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia: Στο Καλογερικό του Λιμένα η διακρατική ελληνορωσική έκθεση φωτογραφίας μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2017

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της διακρατικής ελληνορωσικής έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του «Καλογερικού» στον Λιμένα μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Via Egnatia.

Την έκθεση εγκαινίασε, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας Ellinair Ιωάννης Μουζενίδης.

Ο κ. Μουζενίδης, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στα καλά αποτελέσματα των πτήσεων που ξεκίνησε φέτος η Ellinair από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας καθώς και στις προοπτικές για το μέλλον.




Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις τέσσερις εκδηλώσεις του φετεινού Via Egnatia σε Καβάλα και Θάσο, ευχαρίστησε προσωπικά τον φωτογράφο Γιώργο Μυτιληνό για την συνεργασία όσον αφορά τη δημιουργία της έκθεσης αλλά και την Ellinair, τη Mouzenidis group και προσωπικά τον κ. Μουζενίδη για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω των πτήσεων που δρομολόγησαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στον κ. Μουζενίδη αντίγραφο γλυπτού έργου με το «δελφίνι και την Αφροδίτη» που αποτελεί χαρακτηριστικό εύρημα της Θάσου.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος του νησιού Στ. Τσολάκης και ο Αντιδήμαρχος Χ. Πεταμίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Θάσου.